Annons:

Gullringen vann stort – HFK mycket nära nedflyttning

Gullringen krossade Hultsfred med 5–0 på Gullemon. Foto: Stefan Härnström

Gullringen vann stort – HFK mycket nära nedflyttning

Gullringens GoIF körde över Hultsfreds FK med 5–0 efter en stabil genomförd match. HFK är efter denna förlust otroligt nära nedflyttning.
– Teoretiskt finns en liten chans men man måste också se sanningen, säger Krister Borgh, som fick kliva in på HFK:s ledarbänk på Gullemon.

Annons:

Det blev i stort sett spel mot ett mål när toppen mötte botten på Gullemon på fredagskvällen. 

Gullringen gjorde processen kort med ett sargat Hultsfreds FK, som är i stort sett klart för division 5-spel nästa säsong, och segersiffrorna skrevs till 5–0. 

Det finns tolv poäng kvar att spela om och HFK, som ligger tolv poäng efter IFK Oskarshamn på negativ kvalplats och måste plocka in 29 mål, har ett tufft uppdrag framför sig. 

– Så länge det finns en teoretisk chans så kan man inte ge upp men det är tufft, säger Krister Borgh. 

Drömmål av Wärnehall

Gullringen ledde med 3–0 i halvtid efter en insats som Daniel Ohlsson inte var helt nöjd med. Isack Thuresson gjorde 1–0 på pass från Haris Dreco, Ola Lindblom fyllde på med 2–0 från straffpunkten och Anton Holm gjorde 3–0 efter Thuressons framspelning. 

– Vi gjorde 1–0 efter fem minuter och det kändes som att det kunde bli bra. Det blev tvärtom. Vi var långa mellan lagdelarna, hade ingen bra press i utgångsläget och gick på 70 procent. HFK skapade ingenting och ville spela mycket genom Ingemarsson (Filip), säger Daniel Ohlsson. 

Att de tre poängen skulle stanna på Gullemon blev klart när Haris Dreco stötte in returen på Albin Gustafssons skott. Jesper Wärnehall satte 5–0 med ett långskott i krysset i 81:a minuten, framspelad av talangen Melker Johansson. 

– I andra halvlek var det inget snack. Vi kontrollerade matchen i 90 minuter och var det bästa laget. Jespers mål var kvällens snyggaste med ett skott i krysset från 25 meter, säger Daniel Ohlsson. 

"Onödig och solklar straff"

Hultsfred räckte inte till och Krister Borghs manskap fick lämna Gullemon med nedsänkta huvuden. 

– På det stora hela så vann Gullringen rättvist. Vi släppte in 1–0 tidigt och då åker huvudena ner med tanke på hur denna säsong har varit. Vi drog på oss en onödig och solklar straff vid 2–0 och går bort oss vid 3–0. Det är tungt att släppa in så billiga mål, säger Borgh och lägger till:

– Vi hade inte mycket framåt och kom inte upp med laget. Det slarvades för mycket i avgörande moment. Det var dåligt av oss.

En bra laginsats bäddade för Gullringens seger där Isack Thuresson stack ut. I HFK var Kevin Olsson och Selatin Shaljani framträdande. 

Gullringen är serietrea och ligger fem poäng bakom Västerviks FF på kvalplats. VFF spelar mot Höreda i morgon och ser till att de har spelat lika många matcher.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt