Annons:

Degraderingen kan bli ett faktum:

Viktor Lockström är tillbaka i Hultsfreds FK:s lag mot IFK Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Degraderingen kan bli ett faktum: "Tillåter inte att vi ger upp"

Hultsfreds FK är i praktiken degraderat till division 5. Fyra omgångar återstår och HFK behöver ta maximala tolv poäng och plocka in 29 plusmål.
– Det ser givetvis otroligt svårt ut. Oavsett hur det blir till nästa säsong så gäller det att fortsätta jobba. Det är något som man har med sig framöver, säger HFK-tränaren Janne Olsson.

Annons:

Hultsfred upplever en mycket jobbig division 4-säsong och förra fredagens 0–5-förlust mot Gullringen betydde att laget åker ur med största sannolikhet. 

Laget har tolv poäng upp till IFK Oskarshamn på negativ kvalplats och måste plocka in 29 mål Oskarshamnslaget i målskillnad på de fyra återstående matcherna. 

– Jag har en stor vinnarskalle och kommer inte tillåta att vi ger upp. Man kan lära sig att dra nytta av det vi har kvar till nästa säsong. Sedan är jag givetvis inställd på att det är svårt att klara detta, vilket jag har sagt från start, säger Janne Olsson. 

"Lägger sig inte ner och dör"

I morgon kväll kommer topplaget IFK Tuna på besök till Knektavallen och Olsson betonar vikten av att hålla ihop lagdelarna och ligga tätt på Tunas offensiva pjäser. 

– Jag har inte sett Tuna i år men de har många duktiga och kvicka spelare. Det gäller att ligga tätt på dem i försvarsarbetet så att de inte får onödigt stort utrymme, säger Janne Olsson. 

Blir det ett defensivt spelande HFK i morgon?

– Nej, inte alls. Det gäller att hålla ihop laget men det handlar inte om någon utpräglad defensiv. De har kvicka spelare som vi måste ligga nära i försvaret, säger Olsson. 

Tuna har haft en säsong med både toppar och dalar och har åtta poäng upp till Aneby SK på positiv kvalplats. 
Mattias Gustavsson vill se en hundraprocentig insats från sitt manskap på Knektavallen.

– Det kommer krävas hårt jobb och att vi gör det vi ska. HFK lägger sig inte ner och dör bara för att de ligger sist och ser ut att åka ur serien. Ett derby är ett derby och det spelar ingen roll om det är toppen som möter botten. Jag antar att ”Fille” (Filip Ingemarsson), som gick tillbaka till HFK från Tuna nyligen, är sugen på att vinna mot oss och vi är lika sugna på att vinna mot honom, säger Mattias Gustavsson och fortsätter. 

– Derby är alltid de roligaste matcherna. HFK kommer slåss med näbbar och klor så det blir ingen lätt match. 

Avstängda spelare är tillbaka

Båda lagen får tillbaka två avstängda spelare. I Tuna handlar det om Ted Åström Åberg och Anton Carlsson och HFK har Viktor Lockström och Alexander Gustafsson tillbaka i spel. 

Tunas Oskar Eriksson har ont i en vad och står över morgondagens derby. I övrigt kommer både HFK och Tuna till matchen med fullt manskap. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt