Annons:

Orutinerat VSGF/JAIK tappade ledning till förlust

Emir Asic fick se sitt lag tappa 2–1 till 2–3 mot Fagerhult. Foto: Ossian Mathiasson

Orutinerat VSGF/JAIK tappade ledning till förlust

VSGF/JAIK vann vårmötet mot Fagerhults AIK med 6–0. I höstmötet tappade laget en 2–1-ledning till 2–3 under de sista tio minuterna.
– Vi är för unga, ivriga och gröna och orkade inte stå emot, säger Emir Asic, tränare i VSGF/JAIK.

Annons:

Det blev en jämn fight där Fagerhult ledde med 1–0 i halvtid. En stark öppning på andra halvlek såg till att VSGF/JAIK kvitterade i 49:e minuten och tog ledningen med 2–1 i 51:a minuten. Målen sattes av Staffan Ahlqvist och Jhovanny Marin. 

– Vi hade lägen till att göra fler mål och faktum är att vi borde ha lett med antingen 3–1 eller 4–1 efter timmens spel, säger Emir Asic. 

Ställde utespelare i målet

VSGF/JAIK lyckades inte knyta ihop säcken utan laget släppte in 2–2 i 81:a minuten, inprickat av den tidigare VSGF/JAIK-spelaren Alfred Hermansson, och avgörande 3–2 i 88:e minuten. 

– Det är sjukt tungt att tappa så sent på nytt. Det märks att vi har ett ungt och orutinerat lag då flera av de äldre spelarna har lämnat eller är skadade. Vi fick också ställa en utespelare i målet. Belmin (Hrustic) jobbade så det är som det är, säger Emir Asic. 

Hela laget fick beröm för inställningen och kämparandan.

– Det är inget fel på inställningen men vi saknar erfarenheten. Jag hade önskat att vi var lugnare och kunde hantera situationerna annorlunda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt