Annons:

Olsson efter HFK:s uttåg: ”Vet att frågan kommer”

Janne Olssons Hultsfred får börja om i division 5. Hans framtid som tränare är osäker. Foto: Ossian Mathiasson

Olsson efter HFK:s uttåg: ”Vet att frågan kommer”

Janne Olsson gjorde ett försök att rädda Hultsfreds FK kvar i division 4. Det hjälpte inte. HFK får börja om i femman nästa säsong.
– Om jag ska vara riktigt ärlig så var det en uppförsbacke som man knappt kunde bestiga, säger han efter degraderingen.

Annons:

Degraderingen är ett faktum för Hultsfreds FK efter en mycket jobbig säsong i division 4. Kvällens 0–1-förlust mot IFK Tuna slog ner spiken i HFK-kistan för den här gången. Laget står på fyra poäng efter 19 omgångar och har inte längre en teoretisk chans att komma upp till IFK Oskarshamn på negativ kvalplats. 

– Nu är vi ett division 5-lag. Om jag ska vara riktigt ärlig så var det en uppförsbacke som man knappt kunde bestiga. Jag har ändå trott på det under hela resan. Vi tog en poäng mot VFF i höstomstarten och kunde vi ha fått några ytterligare positiva resultat så hade vi haft en chans, säger Janne Olsson. 

Vad tycker du att ni faller på och gör att ni ramlar ur?

– Vi är lite för stressade i uppspelsfasen och slår bort för många passningar. Jag tycker att vi saknar den där bolltrygga spelaren på mittfältet som kan lösa hela biten. Strömbom (Sebastian) springer maratonlopp på mitten i varje match, vilket är helt otroligt. Det är vad han ska göra. Vi hade behövt en bolltrygg spelare där också, säger Olsson. 

Hur jobbar man vidare med de tre sista matcherna?

– Vi måste fullfölja säsongen och göra så gott vi kan i de tre sista matcherna, säger han. 
Janne Olsson klev in som tränare för HFK under sommaren när ledningen ville få till en förändring och plockade bort Jerker Einarsson. Om Olsson fortsätter över nästa säsong står skrivet i stjärnorna. 

– De har frågat mig lite så där och vi ska ha ett möte framöver. Jag väntar till matcherna är över, sedan får jag se hur jag känner. Jag har inte funderat på det. Jag vet att frågan kommer komma och jag tar det då. 

"Typisk derbykaraktär"

I kvällens match mot Tuna kom matchens enda mål i 70:e minuten när Gustavo Borges löpte sig fri på högerkanten och satte bollen i nättaket.

– Det var typisk derbykaraktär på matchen med mycket kämpande, långbollar och halvchanser som kunde ha blivit något. 

Bäst i HFK var Kevin Olsson och William Steinholtz. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt