Annons:

Här är Einarssons nya tränaruppdrag – tittar på förstärkningar från Hultsfredshållet

Jerker Einarsson är klar som ny tränare för Myresjö/Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Einarssons nya tränaruppdrag – tittar på förstärkningar från Hultsfredshållet

Jerker Einarsson fick lämna Hultsfreds FK vid sommaruppehållet. Nästa säsong tar han över som ny tränare för division 4-laget Myresjö/Vetlanda.
– Det tog inte lång tid innan jag tackade ja, säger han till Dagens Hultsfred.

Annons:

När Hultsfreds FK stod på tre poäng efter 13 matcher och låg klart sist i division 4 ville ledningen göra en förändring och valde att sparka tränaren Jerker Einarsson.

”Jag har bara väntat på att bomben skulle slå ner. Jag har inte tagit något beslut. Det är HFK som har velat få till en förändring”, sa tränaren Jerker Einarsson då. 

"Som att jämföra VIF och HFK"

Sedan dess har han inte haft något tränaruppdrag. Suget för att komma tillbaka som tränare har funnits och nu står det klart att Vetlandabon tränar Myresjö/Vetlanda i division 4 under nästa säsong. 

– Efter uppbrottet från HFK kändes det tungt. Jag ville ha ledigt och har hela tiden sagt att jag inte hoppar på vilket uppdrag som helst. När Myresjö/Vetlanda hörde av sig kändes det rätt. De har en bra organisation och jag vet att de jobbar åt rätt håll och är en förening som vill något. Det är ungefär som att jämföra Vimmerby IF och Hultsfreds FK, säger Jerker Einarsson och fortsätter. 

– Bakgrunden fanns inte riktigt i HFK. När vi tappade många tongivande spelare fick vi inte in något nytt. Det var nästan jag som fick arbeta för att få dit folk. 

Jerker Einarsson har ett långt förflutet som spelare i Myresjö/Vetlanda och ser fram emot att komma tillbaka till Myrvalla.

– Det är ett steg i rätt riktning för mig som tränare. Här får jag jobba med kvalité och kan förvänta mig 22 spelare på varje träning. Jag får ett bra stöd från föreningen, det är också viktigt. Det tog inte lång tid innan jag tackade ja, säger han. 

Tittar på spelare från Hultsfredshållet

Parterna började snacka för en månad sedan och blev klart i ett tidigt skede. I går kom nyheten och Einarsson har börjat kolla på eventuella förstärkningar från Hultsfredshållet. 

– Jag har några intressanta man som jag inte har kontaktat än. Det handlar om två-tre spelare som jag kommer höra av mig till. 

På lördag möter Myresjö/Vetlanda Einarssons gamla klubb Hultsfreds FK på Myrvalla. 

– Det blir kul. Jag ska vara på plats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt