Annons:

Bullerby Cup gör stor förändring – kortar ned cupen

Leif Carlsson är cupgeneral för Bullerby Cup som genomför en stor förändring till nästa år. Foto: Jakob Karlsson

Bullerby Cup gör stor förändring – kortar ned cupen

Bullerby Cup har fattat beslut om en stor förändring inför nästa år. Cupens fyra dagar blir tre dagar – men alla lag kommer spela lika många matcher ändå.
– Vi tror att det ligger i tiden, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

Bullerby Cup har varit en fyradagarscup så länge som åtminstone undertecknad minns. Nästa år blir det ”bara” tre dagars cupspel i Vimmerby.

– Vi körde tre dagar för pojkar och flickor 13 och 14 år redan i år och det var väldigt uppskattat. Nu kommer vi anamma det även på tio och tolv år, men det blir lika många matcher. Många lag vill ha det på det här sättet och vi har valt att lyssna till deras önskemål. Man tycker att det är lite långt med fyra dagar, särskilt när det gäller yngre spelare. Vi har haft de här diskussionerna internt en tid och nu har vi bestämt oss, säger Leif Carlsson. 

Ser du några nackdelar med det här?

– Det tycker jag inte. Det som är viktigt är att vi fortfarande erbjuder övernattning onsdag-torsdag, men nu kommer vi också göra det lördag-söndag. Man kan välja att lägga en extra dag i Vimmerby, vilket är positivt för kommunen.

Siktar på 190 lag igen

Fler spelplaner behövs inte.

– Vi ser att vi löser det med de planer vi har och vi tror att vi ska kunna hantera det.

Förra året arrangerade Vimmerby cupspel även för 13- och 14-åringar.

– Det var så populärt att vi fortsätter med dem. Det ser positivt ut inför nästa år. Just nu ligger vi bättre till jämfört med ett år tillbaka i tiden.

Hur många lag hoppas ni på?

– Vi hade 190 i år och däromkring vill vi ligga. Då klarar vi det här med förläggning, domare och hela logistiken. Det är inte antal lag som är det väsentliga, utan vi vill ha så bra cup som möjligt. Det ska vara kvalité för kvantitet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt