Annons:

Ledarstaben klar och fem provspelare på VIF:s träning

John Svensson tränade med Vimmerby IF på tisdagskvällen och är ett intressant namn för division 4-klubben. Foto: Ossian Mathiasson

Ledarstaben klar och fem provspelare på VIF:s träning

Johan Karlsson Törndahl är ny tränare i Vimmerby IF. Nu står det klart att Jesper Lätt kommer fortsätta i rollen som assisterande tränare under säsongen 2020. Fem spelare från andra lokala klubbar fanns med på kvällens träning.

Annons:

Vimmerby IF är efter en svag säsong nere i division 4. David Lindgren berättade på måndagen att stora delar av truppen är klar för nästa säsong och att den nye tränaren Johan Karlsson Törndahl skulle hålla sitt första träningspass med laget på tisdagskvällen. Amel Komina och Simon Larsson, som hade utgående kontrakt efter årets säsong, har skrivit på för två nya år i VIF-dressen. 

I samband med kvällens träning presenterades Jesper Lätt för fortsatt ledarskap i klubben. Han kommer assistera huvudtränaren Johan Karlsson Törndahl. 

– Jesper har gjort en fantastisk säsong. Han har stor respekt i gruppen och har stått upp bra under hela säsongen när det har varit stormigt. Han har varit på plats på varje träning och match med olika huvudtränare bredvid sig. Det var prioriterat för oss att behålla Jesper Lätt, säger David Lindgren. 

Ledarstaben till nästa säsong är på det stora hela spikad med Johan Karlsson Törndahl som huvudtränare, Jesper Lätt som assisterande tränare, Mattias Borgstrand som assisterande tränare samt Kjell Carlsson och Tomas Gustafsson som lagledare. 

– Vi har tankar på hur vi kan utveckla ledarstaben, framför allt kring fysbiten. Johan har tankar på hur det kan se ut men inget är spikat, säger Lindgren.

Flera provspelare på VIF:s träning

På kvällens träning på Arena Ceos fanns ett gäng provspelare på plats och det handlar om SK Lojal-duon Ahmed Tarabeih och Armend Mahmutaj, Hultsfreds FK-duon John Svensson och Selatin Shaljani och Oskar Eriksson från IFK Tuna. 

– De såg intressanta ut. Oskar (Eriksson) känner vi sedan tidigare och John (Svensson) är etablerad som spelare i lokalfotbollen så honom har man sett tidigare. Övriga spelare är unga killar som vi är intressanta av, de kommer få fler chanser. Därefter får vi se vad det mynnar ut i, säger Lindgren. 

Finns det fler lokala spelare på er radar?

– Det finns ytterligare några namn som vi funderar kring och som kan vara aktuella.

Vimmerby IF tränar några pass till innan det blir ett kortare uppehåll innan den gemensamma träning drar igång i november. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt