Annons:

Tunga beskedet: stora fotbollsfesten i Vimmerby ställs in

Den stora fotbollsfesten Bullerby Cup ställs in. Foto: Arkivbild

Tunga beskedet: stora fotbollsfesten i Vimmerby ställs in

Det blir inget Bullerby Cup 2020. Det slutgiltiga beslutet har Vimmerby IF nu fattat.
– Det är klart att det är jättetråkigt, säger klubbens verksamhetsansvarige David Lindgren.

Annons:

Det kommer förstås inte som någon chock, men likväl är det ett tungt besked för både Vimmerby IF och kommunen. Bullerby Cup kommer inte att genomföras 2020. Något som Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

– Nej, tyvärr inte. Vi har inväntat utlovade besked om sommaren och kanske trott att det skulle kunna innebära någon slags ändring i direktiven för barn- och ungdomsverksamhet. Nu verkar det som att det generellt ligger kvar ett förbud och då känner vi att vi inte kan arrangera Bullerby Cup på ett tryggt och bra sätt, som är Bullerby Cups signum, säger VIF:s verksamhetsansvarige, David Lindgren.

Hur mycket svider det?

– Det är klart att det är jättetråkigt, både för alla barn och ungdomar i vår egen förening, men även för barn och ungdomar i andra föreningar. Det här var för många det sista halmstrået, att ha en fotbollsfest att se fram emot. Det är jättetråkigt för våra målgrupper och ett tungt besked ekonomiskt för oss också. Det genererar mycket pengar in i verksamheten.

Hur ska ni klara ett år utan det?

– Föreningen har redan i ett tidigt stadie försökt att vara förberedd på det här. Vi har stramat åt så mycket vi kan och har tagit höjd för det. Att det här sker är ingen blixt från klar himmel, men det är ett extremt tungt tapp ekonomiskt som vi inte kan ta igen på flera år. 

"Haft förhoppningar"

Bullerby Cup skulle ha lockat någonstans mellan 2 500 och 3 000 ungdomar till Vimmerby i sommar. Cupen har arrangerats varje år sedan 1976 – men det sätter alltså ett elakt virus stopp för. 

– Klart man har haft förhoppningar, exempelvis när beskedet om att läger- och kolloverksamhet funkar över sommaren och när man uttryckte att det var viktigt med utomhusaktiviteter för barn och ungdomar över sommaren. Då tändes det ett hopp, men vi som förening förstår att coronaviruset påverkar alla. 

Organisationen runt cupen har haft möten i princip dagligen på slutet.

– Vi har följt vad som händer och sker och har varit förberedda på både och varje dag. Det svåra är att beslutet inte ligger i våra händer. Vi har direktiven från Folkhälsomyndigheten att gå på. Men vi har varit så väl förberedda på det här som det går att vara.

"Hela vårt nav"

Att genomföra cupen på något annat sätt än fullt ut har inte varit aktuellt.

– Vi har hela tiden haft inställningen att cupen är för bra för att genomföras i en gråzon. Vi har önskat att det ska komma direktiv som gjorde det möjligt, annars kan den inte genomföras.

VIF:s ordförande Stefan Bragsjö säger så här om den ekonomiska effekten för klubben:

– Det är stora pengar, det är hela vårt nav. Men vi har tagit höjd för det här och anpassat kostymen. Sedan kommer det inte rädda hela nettot, men vi tittar framåt och tar tag i 2021 års cup och hoppas att vi kan arrangera den på ett vettigt sätt, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt