Tung kväll för HFK – släppte in sju mål: ”Hela laget kom fel”

Oscar Karlsson fick beröm för sin insats när Hultsfred föll stort mot Höreda. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds FK vill nog helst glömma kvällens träningsmatch mot Höreda GIF. De släppte in fyra mål på 15 minuter och föll med 3–7.
– Vi var inte alls vakna från början, säger tränaren Krister Borgh.

Hultsfreds FK gjorde processen kort med IF Hebe och vann med 5–0 i söndags och fick ett tungt uppvaknande i kvällens träningsmatch mot Höreda GIF.

Efter 15 minuter stod det 1–4 på tavlan på Knektavallen.

– Det var ett rejält uppvaknande efter matchen mot Hebe, spelarna trodde nog att det skulle gå enklare. De fick rinna igenom alldeles för enkelt och vi tog inget jobb och hamnade fel i positionerna. Det var talade för vår första halvlek, säger Krister Borgh.

"Hela laget kom fel"

Hultsfred låg under med 2–5 i paus efter mål av Deart Agushi och Ali Kohestani. Efter paus spelade HFK bättre utan att hitta riktigt rätt. Höreda vann till slut med 7–3 i ett riktigt målkalas. Inhopparen Emil Tapper gjorde HFK:s tredje mål.

– Det såg helt klart bättre ut men vi släppte in för billiga mål. Det är hela lagets försvarsspel som är för dåligt, vi tappade boll i fel lägen och tog för mycket felbeslut. Hela laget kom fel, säger Borgh.

Ytterbacken Oscar Karlsson plussades för sin insats. De 16-åriga inhopparna Arvid Eckerstig och Emil Tapper fick beröm.