Annons:

EFTER TRE ÅRS FRÅNVARO – FÖRENINGEN ÄR TILLBAKA MED SENIORLAG

Tjust IF FF har saknat seniorlag på herrsidan sedan 2017. Nästa säsong är tanken att de ska ha ett herrlag i division 6. Foto: Pixabay

EFTER TRE ÅRS FRÅNVARO – FÖRENINGEN ÄR TILLBAKA MED SENIORLAG

Tjust IF FF har inte haft något representationslag på herrsidan sedan 2017. Till nästa säsong startar klubben upp med ett lag i division 6. 
– Vi får börja där och jobba långsiktigt på ett lugnt och behärskat sätt, säger Sören Karlsson i föreningen. 

Annons:

Tjust IF FF skriver i ett pressmeddelande att de startar upp seniorfotboll för herrar till kommande säsong. 

Styrelsen bedömer att ett seniorlag måste återinföras för att de yngre spelarna ska ha något att sikta på när de kommer upp i åldrarna.

– Risken är annars stor att spelarna tidigt ser sig om efter alternativ och då lämnar klubben. Ungdomarna är viktiga och vi vill hjälpa dem att utvecklas så mycket som möjligt och därför är ambitionen att ställa upp med ett A-lag och eventuellt ett U-lag redan till kommande säsong, säger Sören Karlsson. 

"Vill ta hand om våra juniorer"

Just nu gör föreningen satsningar på att dra igång flera ungdomslag för tjejer och knattelag för såväl tjejer som killar och det ska bli som ett komplement till den redan fungerande pojklagsverksamheten. 

– Föreningen har sedan tidigare en etablerad och framgångsrik seniorverksamhet på damsidan, med spel i både division 2 och 4, men nu vill vi också se till att ta hand om våra juniorer på pojksidan, säger Sören Karlsson. 

Hur ser truppen ut?

– Juniorspelarna, som är 19 till antalet, blir stommen, sedan får vi se vad som händer när vi går ut med denna nyhet. Det kan dyka upp andra spelare. Folk får komma om de vill när vi startar upp, säger Karlsson. 

Jobbar med tränarfrågan

En erfaren arbetsgrupp med Jörgen Olsson, Niklas Wiman, Sven Tholén, Joakim Jansson, Daniel Jacobsson, Kenneth Andersson och Sören Karlsson jobbar för att hitta rätt ledare till herrlaget. 

– Vi måste ta hand om det och har skapat en arbetsgrupp där alla är positiva till att göra det bästa av det.  Vi jobbar febrilt med att hitta rätt personer. Vi ska försöka få fem personer runt laget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt