Annons:

Mattias Engqvist återvänder till lokalfotbollen och blir ny huvudtränare för Hultsfreds damer i division 3. Foto: Privat

Klart med ny tränare i HFK: ”Haft honom överst på önskelistan”

Hultsfreds FK:s damlag i division 3 har rekryterat en ny tränare. Hultsfredsbon Mattias Engqvist tar sitt första uppdrag som seniortränare. 
– Jag tog mig en funderare när jag fick frågan och tycker att det kan vara en rolig utmaning, säger han.

Annons:

Ett ungt Hultsfreds FK avslutade nykomlingssäsongen i division 3 med en klar 11–0-seger mot IF Eksjö Fotboll U och hamnade på fjärdeplats i serien. 

Efter Peter Jaldefeldts plötsliga avhopp med tre omgångar kvar att spela har klubben jobbat med att hitta en ny damlagstränare.

"Kan locka deras inneboende kunskaper"

Nu har klubben hittat rätt. Mattias Engqvist skrev på ett kontrakt på 1+1 år på tisdagskvällen och det blir hans första uppdrag som seniortränare. 

– Jag är så positiv så jag vågar knappt uttrycka mig. Det är en teambildare som har ungdomsfotbollen i HFK som referens. Han har varit aktiv ledare i många år bland tjejer. De flesta av dagens damspelare har haft Mattias som tränare. Spelarrådet har haft honom överst på sin önskelista, säger Patrik Stenbäck, ordförande i Hultsfreds FK. 

Stenbäck är säker på att Mattias Engqvist har förmågan att få de unga tjejerna växa in alltmer i seniorfotbollen. 

– Mattias är en tränare som kan locka fram tjejernas inneboende kunskaper. Det är en jättelyckad lösning som föreningen i allmänhet och damlaget i synnerhet är nöjda med. Han kommer kunna bygga det här laget där de tror på sig själva och kan få dem inspirerade och ta egna beslut. Jag blev så glad när jag fick höra Mattias namn när spelarrådet kom till mig. 

"Unikt värdegrundstänk"

Han har inte varit aktiv som ledare i HFK på tre-fyra år och Stenbäck är mycket nöjd och belåten med att han återvänder till lokalfotbollen. 

– Han har ett värdegrundstänk som är rätt så unikt, jag tror att det stämmer överens med föreningen. Han har långsiktiga planer med att fotbollsklubben ska vara en inspirationskälla till aktiv träning eller aktiv fritid i Hultsfred.  

Hur ser det ut i truppen?

– Tjejerna som har spelat i år säger att de kommer stanna och vill utvecklas i HFK. Sedan kommer det en frimånad som alltid är osäker men det känns som en stabil grupp. 

"Rolig utmaning"

Mattias Engqvist ser fram emot sitt första uppdrag som tränare på seniornivå. 

– Jag har blivit tillfrågad en gång tidigare så den här gången ska jag prova och se hur det funkar. Det blir spännande med en ny utmaning. Jag har inte tränat något lag på seniornivå tidigare men jag har tränat åtta av tjejerna som är i seniortruppen i dag. 

Hur gick tankarna när du fick frågan från HFK?

– Jag tog mig en funderare när jag fick frågan och tycker att det kan vara en rolig utmaning.

Vad är målsättningen till kommande säsong?

– De slutade på en fjärdeplats i år och det är bra gjort. Det är ett ungt lag. Målsättningen är att hålla sig kvar i trean igen och vara ett topplag. Nu ska jag börja med spelarinventeringen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt