Annons:

Lokalt lag riskerar att inte komma till spel:

Flera spelare på förlustkontot och inga nyförvärv klara. Lojals framtid är osäker och Viktor Gimolli berättar att laget kanske inte kommer till spel överhuvudtaget 2021. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt lag riskerar att inte komma till spel: "Ser inte ljust ut"

Många spelartapp och inga nyförvärv. Risken är stor att förra säsongens topplag i division 5, SK Lojal, inte kommer till spel 2021. 
– Inget är klart, men det ser givetvis tungt ut, säger Viktor Gimolli, spelande tränare i Venalaget SK Lojal. 

Annons:

En tung säsongsavslutning gjorde att SK Lojal, som länge hade häng på en kvalplats till division 4, slutade sexa i den förkortade division 5-serien. 

Venalaget har efter säsongens slut tappat spelare på löpande band. Jetmir Shehi, Ahmed Tarabeih och Kushtrim Krasniqi har gått till IFK Oskarshamn, Anton Selimi och Reza Mohammad Dawod till IF Hebe och Meris Hasanbegovic till Hultsfreds FK. 

"Ser tungt ut"

Spelande tränaren Viktor Gimolli berättar att klubbens framtid är minst sagt osäker. 

– Jag vet inte så mycket mer än vad ni vet. Vi har tappat en hel del spelare och har så här långt inget nyförvärv. Inget är klart kring nästa säsong, men det ser tungt ut, säger Viktor Gimolli. 

Kommer du själv fortsätta i föreningen?

– Om vi har ett lag så kör jag vidare som tränare, det har jag lovat Björn (Johnsson, ordförande i Lojal), säger Gimolli. 

Under förra årets frimånad tappade Lojal många spelare som senare återvände och såg till att Lojal gjorde en bra säsong. 

– Som tur väl är så kom de tillbaka och kände att de ville köra ett år till. Jag har ändå märkt att många spelare vill testa på spel högre upp i seriesystemet, det har hängt i luften. Det är inget vi kan göra någonting åt. Det hade jag också velat göra om jag var dem. Det är många föreningar som rycker i dem och efter vår match mot IFK Oskarshamn så var de på våra spelare. De tyckte att de var riktigt bra. Vi fick mycket beröm för vårt sätt att spela fotboll på, säger Gimolli. 

Laget kan läggas ner

Han har pratat mycket med ordförande Björn Johnsson om föreningens framtid och det finns en överhängande risk att laget inte kommer till spel överhuvudtaget 2021. 

– Det kan mycket väl bli som så att det inte blir något lag, tyvärr. En tanke som vi har är att ta ett break 2021 och börja om i division 6 året därpå för att se om situationen har förbättrats. Allt beror på om vi får ihop lag eller inte. Vi hoppas att det löser sig, men det ser inte ljust ut. 

Hur många spelare finns det i dagens trupp?

– Det ser väldigt dåligt ut, kanske tio-elva spelare. Det är tuffa tider och det är inte bara vi som har tappat mycket spelare, likaså Hultsfred. Det är många klubbar som slåss om samma spelare. Att vi tappar duktiga spelare är inget som vi kan göra någonting åt. Det är bara att acceptera deras beslut och vara tacksam för de åren de har varit här. 

Till följd av spelartappen har det varit svårt att locka till sig nya spelare, enligt Gimolli. 

– Det är jättesvårt att jaga efter spelare när de vet att vi redan har tappat så bra spelare. Det gör det ännu svårare för oss. Vi har varit på några spelare, men vi har fått flera nej. 

"Kommer dra ut på beslutet"

Till kommande säsong har Smålands Fotbollförbund bestämt sig för att skjuta fram serieanmälan i division 4 och division 5 till årsskiftet. 

– Vi kommer dra ut på beslutet så länge det går. Det blir nog inte förrän i slutet av året. Jag hoppas på det bästa, men det ser tufft ut för oss.

SK Lojal bildades 1941 och fyller 80 år kommande säsong. Ett firande som herrfotbollen kan gå miste om ifall laget inte kommer till spel.  

– Det skulle kännas extra surt om vi måste lägga ner laget för att komma tillbaka i framtiden. Det är alltid svårt att börja om, titta bara på Mörlunda GIF. Vi får se om vi kommer till spel. Förra året vände det på slutet och det kan hända igen, men det ser tufft ut.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt