Annons:

Enkelt beslut när flytten blev aktuell: ”Hela tiden varit förstaalternativet”

Sebasthian Svensson är tillbaka i lokalfotbollen och ska spela för Hultsfreds FK under resterande del av säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Enkelt beslut när flytten blev aktuell: ”Hela tiden varit förstaalternativet”

Sebasthian Svensson har inte spelat i Hultsfreds FK sedan hösten 2018. Nu är återkomsten ett faktum. 
– HFK har hela tiden varit förstaalternativet om det skulle bli aktuellt med spel här igen, säger han. 

Annons:

Sebasthian Svensson har tillbringat de senaste säsongerna i Jönköpingsfotbollen och återvänder nu hem till Hultsfred. Han var med och förde upp IK Tord i division 2 säsongen 2019 och har därefter varit aktiv i IF Haga, först som spelare och sedan som assisterande tränare. 

"HFK - det självklara valet"

Han flyttar hem till Hultsfred i månadsskiftet juli-augusti och blir ett viktigt tillskott för Hultsfreds FK i division 5. 

– Att gå tillbaka till Hultsfreds FK har varit på tapeten och vi har pratat lite löst om det i en månads tid. HFK har hela tiden varit förstaalternativet om det skulle bli aktuellt med spel här igen. Nu blev det aktuellt igen och då var HFK det självklara valet. Jag ser det som en spännande utmaning. Det är en väldigt ung och talangfull trupp med mycket potential. Förhoppningsvis kan de höja sig ännu mer om jag och ”Happe” (Johan Nilsson) kan bidra med rutin och avlasta dem så pressen inte ligger på dem på samma sätt, säger Sebasthian Svensson. 

”Basse” är än så länge inte spelklar för sin nygamla klubb så han fick följa tisdagskvällens seriematch mot Storebro, som slutade med en tung 0–1-förlust, som åskådare. Han har varit med på några träningar och fått en bra bild av det unga HFK-laget. 

– Framtiden ser ljus ut och det är många talangfulla spelare i truppen som förhoppningsvis ska utvecklas och ta sig till ytterligare en nivå. Av de träningar jag har sett så har jag märkt att det finns mycket fotboll i dem, säger Sebasthian Svensson. 

Spelade fyra seriematcher i fjol

Han spelade endast fyra av elva seriematcher i Haga under fjolårets förkortade säsong på grund av skada och har inte lirat något sedan dess. 

– Tanken var inte att jag skulle spela alls. När vi inte hade något att spela för mot slutet av säsongen började jag hjälpa till vid sidan istället. 

Är du redo för spel när serien återupptas i augusti?

– Jag kommer spela så mycket som jag klarar av. Det är klart att ”Krille” (Krister Borgh) vill ha någon som kommer in med ett annat upplägg och tänker lite annorlunda. Jag kommer givetvis vara med och spela så mycket som jag klarar av. 

Vad har fotbollstiden i Jönköping betytt för dig?

– Man har fått andra perspektiv på fotbollen. Innan har man varit i mindre klubbar i närområdet, här kommer man till en stad där det finns väldigt många klubbar som konkurrerar om samma spelare. Det finns många klubbar på samma nivåer och tränarna i de två klubbarna som jag har varit i har helt olika fotbollstänk. Det är klart att det känns lite vemodigt att lämna Haga på samma sätt som det känns att det här är rätt steg för mig själv med att flytta tillbaka till Hultsfred. 

Var det givet att vända tillbaka till HFK? Inga andra alternativ att ta ställning till? 

– Jag har inte haft några konkreta förslag. Det var ganska självklart för mig redan från början. Skulle jag flytta hem så var det HFK som gällde oavsett om det hade varit som spelare eller ledare. 

"Vill få spelarna att utvecklas"

HFK-tränaren Krister Borgh sa i en intervju med vår tidning på måndagskvällen att han var rädd för att "Basse" skulle gå till Målilla med tanke på att han känner flera spelare i laget. 

– När HFK tog kontakt med mig hade jag inte varit i kontakt med Målilla. Det kan också vara lite roligt att möta de man umgås med privat. Det blir en extra morot. Jag har fått en och annan gliring de senaste dagarna men det klarar jag av att ta. 

Vad går du in med för målsättning i HFK?

– Rent personligt vill jag få spelarna att utvecklas, jag ser redan nu att de har det i sig. Kan jag hjälpa dem till ytterligare ett steg så har jag uppnått det mål jag har. Som lag är det att ta en match i taget. Ett ungt lag har höga toppar och djupa dalar, vilket man måste vara medveten om. Om vi förlorar en match är det viktigt att veta att det kommer en ny match veckan därpå. Vi fokuserar på en match i taget och ska inte stirras oss blind på vad tabellen säger. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt