Annons:

Flera nyheter när ny arrendator tar över golfrestaurangen

Joakim Karlsson är ny arrendator för restaurangen på Tobo GK. Med sig i verksamheten har han kökschefen Tobiasz Wojewoda och restaurangchefen Daniel Huldin. Foto: Jakob Karlsson

Flera nyheter när ny arrendator tar över golfrestaurangen

Golffantasterna i regionen kan se fram emot en ny restaurang på Tobo GK under denna säsong. 33-årige Joakim Karlsson är ny arrendator.
– Jag vågar påstå att det blir en stor skillnad, säger han.

Annons:

Joakim Karlsson arbetade som restaurangchef på Fredensborgs Herrgård förra sommaren – och som golfspelare blev det förstås en del rundor på Tobo GK.

– Jag är golffantast och lärde känna klubbchefen och den föregående krögaren på den vägan är det. De frågade om jag var intresserad och då slog jag till. Jag gillar möjligheter och läget är bra, klubben välskött och banan är toppen. För vår verksamhet är restaurangen fantastisk och det känns som handen i handsken.

Flera nyheter att vänta

Karlsson kommer ursprungligen från Lidköping, men har jobbat i kökets värld på en mängd olika platser.

– Jag har mest jobbat i Norge och i Stockholm. Jag har drivit egna krogar och jobbat på olika restauranger och större hotellkoncerner. Jag är en restaurangperson ut i fingerspetsarna, det är det här jag kan.

Restaurangen smygöppnar på måndag och efter påsk blir det full fart.

– Då öppnar vi fullskaligt. Vi kommer jobba med frukost, lunch, à la carte och kommer ha lite grillkvällar på helgerna för att få till en levande miljö. Från sommaren och framåt blir det även catering, säger Joakim Karlsson och fortsätter:

– Jag vågar påstå att det blir stor skillnad, vi utökar verksamheten och har en ny kock som har hög utbildning. Det blir en hög kulinarisk nivå och vi har även investerat ganska mycket i nytt möblemang, det ska vara nytt och fräscht. Vi gör helt klart en satsning och det ska bli jätteroligt att komma igång.

 "Kan möta kundgruppen väl"

Tre personer kommer att arbeta på restaurangen, men det blir även en del extrapersonal.

Vad är utmaningen med att driva restaurang på en golfbana?

– Att komma från en annan ort är en del av utmaningen. Medlemmar vill ha det på sitt sätt, det ska gå fort och vara ett bra pris. Där känner jag att vi gjort vår marknadsanalys och att vi kan möta kundgruppen väl. Sedan ska det gå lite snabbare på en golfrestaurang och jag tror att vi besitter kapaciteten som krävs.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt