Annons:

Rejält bottennapp av HHF – nyckelspelaren avstängd

Andreas Sundqvist hade lätt att hålla sig för skratt efter HHF:s bottennapp i dag.

Rejält bottennapp av HHF – nyckelspelaren avstängd

Hultsfreds HF stod för ett riktigt bottennapp i handbollstrean i eftermiddag. Bortamatchen mot seriejumbon HK Extra förlorades med 37-32 efter en svag HHF-insats.

- Vi får åka hem och gnugga försvarsspel helt enkelt, säger Hultsfreds tränare Andreas Sundqvist besviket.

Annons:

Hultsfred hade satt sig i ett bra läge i toppstriden i division tre. Efter bortamatchen mot Extra trodde väl de flesta att det läget åtminstone inte skulle ha försämrats. HHF svarade dock för en tam insats och fick till slut se sig besegrat med 37-32.

- Vi gjorde 32 mål, då tycker jag att vi ska vinna. Att släppa in 37 mål är alldeles för mycket. Nu får det bli att gnugga försvarsspel framöver, säger Andreas Sundqvist.

Löfstedt avstängd

Även om HHF inte gjorde någon bra insats såg det länge ut att kunna bli två poäng. Bortalaget ledde med ett par bollar i halvtid, men fick en rejäl jobspost i slutet av den första halvleken när nyckelspelaren Robin Löfstedt åkte på ett rött kort.

- Ska jag vara ärlig tycker jag det är orimligt att han fick rött där. Som jag ser det gjorde Robin en schyst tackling. Deras spelare gjorde en rejäl satsning, Robin ställde sig i vägen och satte upp armarna. Tyvärr landade deras spelare riktigt illa och jag tror att de tog det röda kortet på det. Eftersom det var Robins andra röda den här säsongen är han avstängd i nästa match.

Hur påverkade det röda kortet er?

- Jag tycker inte att det påverkade oss jättemycket. Men visst, Robin är duktig i försvarsspelet och vi fick ändra om en del.

Vände – och tappade igen

Den andra halvleken svängde rejält. Extra vände till ledning med 27-24. Då tog Andreas Sundqvist timeout och direkt efter den gjorde HHF fem raka mål fram till ledning med 29-27.

- Då kändes det riktigt bra. Sen vet jag inte vad som hände… Det var tekniska fel och slarv från vår sida. Samtidigt kom deras målvakt igång och räddade många bollar på slutet, säger Andreas Sundqvist.

Extra lade i en extra växel och vann med 37-32.

Extra plus i HHF delades ut till Joel Wiger Albertsson och Adrian Söderpalm.

HHF-målen mot Extra: Adrian Söderpalm 8, Joel Ahnstedt 6, Elias Andersson Landholm 5, Christoffer Sundqvist 4, Robin Löfstedt 3, Tobias Stridh 2, Axel Andersson Landholm 1, Joel Wiger Albertsson 1, William Östergren 1, Gustaf Örnros 1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt