Annons:

Ny stabil seger för serieledande Hultsfreds HF

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Ny stabil seger för serieledande Hultsfreds HF

Hultsfreds HF tog på lördagen sin tredje raka seger i handbollstrean då Malmslätt Ljungsbro HF besegrades med 34-26 (19-15) hemma i Hagadal.
– Jag var aldrig orolig för att vi skulle torska, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

Förutom vid ställningen 0-1 i inledningsminuterna var inte gästerna i ledningen en enda gång under matchen.

Vid ställningen 3-3 efter fem minuters spel gjorde HHF ett ryck, och sedan var segern aldrig hotad, utan lagets ledning låg stadigt mellan fyra och åtta mål.

"Aldrig orolig"

– Vi spelade verkligen inte på vår högsta nivå, långt därifrån. Så spelmässigt var det inget vidare, men jag var aldrig orolig för att vi skulle torska, säger Hultsfreds tränare Andreas Sundqvist.

– Det kan bli så här ibland, och det var tur att dippen kom mot det här laget. De kom till spel med en tunn trupp, bara åtta utespelare. Trots det spelade de ganska hyfsat, med ett bra kombinationsspel. Dock skiljde det ganska mycket mellan målvakterna till vår fördel.

Han var bäst i HHF

I och med segern befäster HHF sin serieledning i handbollstrean. Laget har inlett med tre raka storsegrar och har dessutom mött båda de lag som på förhand sågs som toppkandidater tillsammans med Hultsfred, Vadstena HF och Finspångs HK.

HHF:s målskyttar: Axel Andersson Landholm 8, Gustav Föghner 8, Christoffer Sundqvist 6, Oskar Andersson 5, Mahmed Abdi Al1 2, Erik Örnros 2, Erik Hoffman, Elias Andersson Landholm, Rasmus Hesselgård.

Bäst i Hultsfred var målvakten Tim Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt