HHF vek ned sig – knäcktes av Lågans målvaktsfantom

Rickard Hellström blev stor hjälte för Lågan mot Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Hultsfreds HF skulle spela hem två poäng hemma mot nästjumbon Lågan. Det gick inte alls. Efter en slätstruken insats föll HHF med 24-23. Det avgörande målet kom med bara tre sekunder kvar av matchen.

Hultsfred hittade aldrig någon högre nivå i sitt spel hemma mot Lågan. HHF ledde förvisso matchen länge och hade 13-11 i halvtid. Med elva minuter kvar att spela hade bortalaget vänt på steken och ledde med 19-18.

Lågan såg sedan ut att ha kopplat greppet och ledde med två mål med tre minuter kvar att spela. Hultsfred kom dock tillbaka och Ivan Pilipovic kvitterade till 23-23 med 40 sekunder kvar. Men Hultsfred blev ändå utan poäng. Bara tre sekunder före full tid kom avgörandet genom Alexander Nilsson.

Gästernas solklara matchhjälte var dock målvakten Rickard Hellström, som storspelade genom i stort sett hela matchen.