Annons:

Taskig inställning fällde Hultsfred: ”Jag är väldigt besviken”

Robin Löfstedt blev målbäst i Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Taskig inställning fällde Hultsfred: ”Jag är väldigt besviken”

Hultsfreds HF borde ha tagit två poäng hemma mot Lågan. Men efter att bortalaget avgjort tre sekunder från slutet blev HHF poänglöst.
– Jag är väldigt besviken. Det här var inte alls vad vi tänkt oss, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Det märktes tidigt att Hultsfred inte hade någon vidare dag. Trots det var det HHF som länge och väl hade ett litet grepp om matchen. I halvtid ledde hemmalaget med två bollar och i den andra halvleken var HHF ett tag i en tremålsledning.

Men Lågan kom tillbaka och efter en dramatisk avslutning på matchen var det gästerna som vann med 24-23. Det avgörande målet kom med bara tre sekunder kvar av matchen.

Brände för många lägen

I hemmalägret var det förstås besvikna miner efter förlusten.

– När vi fick tre måls överläge direkt i den andra halvleken trodde jag att vi skulle kunna gå ifrån. Vi hade ändå rätt bra träff på dem bakåt, tycker Bo Sundqvist.

Så var det. Försvarsspelet var inte Hultsfreds problem den här gången. Istället var det framåt som hemmalaget inte alls lyckades.

– Vi brände alldeles för mycket chanser. Vi hade ju bra lägen och spelade oss verkligen fram till bra chanser, suckar Bo Sundqvist.

”Kanske lite underskattning”

Kvalitén på många av avsluten var under all kritik samtidigt som Lågans målvakt Rickard Hellström storspelade och blev ett spöke för hemmaspelarna.

– Han var duktig. Men vi sköt för lågt på alldeles för många av våra frilägen. Hade vi varit kyligare i de lägena hade vi klarat av det. Vi har inte haft problem med vårt målskytte tidigare, men i dag var det inte bra.

Bo Sundqvists känsla var att Hultsfred till viss del underskattade motståndet.

– Det var kanske lite underskattning från vår sida. Vi pratade ändå om att det inte skulle bli så utan att vi skulle gå för det för fullt och spela vårt spel. Men att vi inte var helt koncentrerade i de avgörande lägena är väl lite av ett tecken på underskattning.

Bästa insatsen för säsongen

Rickard Hellström hade mäktiga 50 i räddningsprocent och var förstås belåten efter matchen.

– Det här var skönt. I dag var det riktigt roligt. Det är ju inte ofta man gör en sån här match, säger Rickard Hellström.

Var det din bästa match för säsongen?

– Det här är första året som jag är förstamålvakt och det har gått bra i alla matcherna, trots att vi förlorat mycket. Men ja, det här var min bästa insats.

Hur upplevde du matchen?

– Jag tycker att vi spelade bra och smart. Vi drog ned lite på tempot och gick runt på de spelarna som var heta. Det var skönt att vi kunde avgöra på slutet. Den här segern betyder mycket för oss, säger Rickard Hellström.

Fakta

Hultsfreds målskyttar:

Robin Löfstedt 9

Ivan Pilipovic 7

Sasa Omrcen 3

Eric Schultz 1

Lukas Örnros 1

Albin Nilsson 1

Christopher Karlsson 1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt