Annons:

Fiaskostämpel på HHF:s insats: ”Får inte se ut så här”

Ivan Pilipovic räddade en poäng till Hultsfred i slutsekunderna. Foto: Ossian Mathiasson

Fiaskostämpel på HHF:s insats: ”Får inte se ut så här”

Det är något som inte stämmer i Hultsfreds HF just nu. En poäng mot superjumbon Kalmar HK kom efter ännu en insats som inte höll måttet.
– Vi måste sätta oss ner och prata om det. Det får inte se ut så här, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Det var två lag med svag formkurva som möttes i Kalmar på lördagskvällen. Nykomlingen Kalmar har haft det kämpigt hela säsongen och förlorat samtliga tio (!) matcher. 

För Hultsfreds del handlade det om att komma upp på vinnarspåret igen efter två tunga förluster.

"Säsongens sämsta insats"

Tränaren Robin Löfstedt vittnade om negativ i stämning i laget efter flera tunga förluster och dagens insats och tunga poängtapp mot Kalmar gjorde inte läget bättre.

– Det var ett riktigt bottennapp från vår sida. Det var ingen bra insats, den kan ingen vara nöjd med. Vi måste sätta oss ner och diskutera hur vi ska jobba framöver, det får inte se ut så här, säger Bo Sundqvist.

Vad är du mest missnöjd med?

– Vi är inte bra varken framåt eller bakåt, det är framför allt defensiven som inte håller. Vi fick ingen ordning på målvakts- och försvarsspelet. Första halvlek var ändå rätt bra men i andra halvlek rasade det fullständigt. Jag vet inte vad jag ska säga, det var en riktigt dålig insats. Det är helt klart säsongens sämsta insats.

HHF ledde ändå med 15–12 i paus och hade det mesta under kontroll. I andra halvlek försvann allt. Kalmar kröp hela tiden närmare genom att springa igenom HHF:s taffliga försvar och sköt 29–28 på straff med tio sekunder kvar.

– Vi får vara glada att vi får med oss en poäng hem med tanke på avslutningen. Direkt vid avkast gjorde en av deras spelare sig skyldig till spelförstörelse och vi fick en straff som Ivan (Pilipovic) satte. Vi måste upp ett par nivåer.

"Måste stå enade"

Nu går laget på julledighet innan serien vänder med hemmamatch mot Kalmar på trettondagen.

– Vi måste få ihop gruppen och komma överens om hur vi ska spela och jobba. Vi måste stå enade, vi ska träna ordentligt över jul och nyår och saka ett snack och diskutera den första halvan av säsongen. Självförtroendet är inte på topp efter den senaste tidens förluster, det har gjort att vi har blivit ängsliga. Den metanala biten måste vi jobba med, vi är så pass bra. 

Ingen spelare fick av naturliga skäl inte beröm efter den svaga insatsen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt