Annons:

Skada stoppar HHF:s storskytt: ”Kan inte hålla i en boll”

Robin Löfstedt är en av spelarna som missar Hultsfreds bortamatch i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Skada stoppar HHF:s storskytt: ”Kan inte hålla i en boll”

Ett formstarkt IK Lågan. Det är vad som väntar för Hultsfreds HF på bortaplan i dag. Ett HHF som tvingas klara sig utan bland annat storskytten Robin Löfstedt, som är skadad.

Annons:

IK Lågan har vaknat till liv på tabellens nedre halva och kommer till matchen mot Hultsfred med tre raka segrar i ryggen. En av dem kom mot just HHF, som Lågan bortabesegrade med 24-23 innan jul.

– Då storspelade deras målvakt och hade hur mycket räddningar som helst. Jag hoppas att vi kan vara mer skärpta i avsluten den här gången, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Inget brutet

Hultsfred parkerar just nu i mitten av tabellen, tre poäng från en positiv kvalplats och med fem poäng ned till en negativ kvalplats. Lågan är två poäng bakom HHF.

– Det är en viktig match om vi ska hänga med i toppen. Lågan verkar ha fått ordning på saker och ting och verkar vara i form så det blir säkert tufft. Men jag hoppas att vi kan knyta till det bakåt och att det löser sig framåt.

Det blir inte enklare av att HHF saknar spelande tränaren Robin Löfstedt. Skarpskytten utgick efter en halvlek mot Kalmar förra helgen med en handskada.

– Det är någon blödning och någon sena som har fått sig en tryckare. Han har kollat upp skadan och inget ska vara brutet.

Var det nära att han skulle kunna spela?

– Nej, han kan inte hålla i en boll som det är nu. Vi får hoppas att han är återställd till nästa match. 

Thorngren missar matchen

Hultsfred får också klara sig utan skadade duon Andreas Thorngren och målvakten Jesper Rüdiger.

– Andreas vrickade foten på träningen i måndags, men det ska inte vara något brutet. Jesper har känningar i baksida lår och får stanna hemma, säger Bo Sundqvist.

Dessutom är Lukas Örnros och Gustaf Örnros bortresta.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt