Annons:

HHF föll tungt i Hörby – åkte på rött kort i slutet av matchen

Ivan Pilipovic var en av Hultsfreds bästa spelare i förlustmatchen mot IK Lågan. Foto: Ossian Mathiasson

HHF föll tungt i Hörby – åkte på rött kort i slutet av matchen

Hultsfreds HF fick inte med sig några poäng hem från Hörby. Ett rött kort på Adam Sundqvist i slutminuterna gjorde att IK Lågan vann med 28–24.
– Vi orkade inte hålla upp spelet efter det, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Ett brandskattat Hultsfred åkte till skånska Hörby på lördagen med gäng tongivande spelare på frånvarolistan, bland annat Robin Löfstedt, Andreas Thorngren och Jesper Rüdiger.

Det blev också förlust med 24–28 efter att HHF gjort en av sina bättre insatser på sistone.

– Det gick inte riktigt vägen, jag tycker att vi spelar bra, både försvars- och anfallsmässigt, säger Bo Sundqvist.

Det stod 12­–12 i halvtid och HHF höll jämna steg med formstarka Lågan som kom till matchen med tre raka vinster i bagaget.

"Blev trötta på slutet"

Det som avgjorde matchen var när Adam Sundqvist åkte på sin tredje varning och fick rött kort tio minuter från slutet. Då ledde Lågan med endast 21–20 och efter det orkade inte HHF stå emot längre.

– Det röda kortet påverkade oss naturligtvis, vi kunde inte gå runt på spelarna som vi ville. De gjorde några mål och stack ifrån under den utvisningen. Det är klart att det blev avgörande för matchen, vi blev trötta och orkade inte fullt ut, säger Bo Sundqvist.

Efter flera halvdana insatser och skral poängutdelning var dagens insats ett fall framåt.

– Det är en jättebra match från våra sida men sen blir det som det blir i slutet. Vi blev lite glesa i försvaret efter det röda kortet. Men jag tycker att alla ställer upp och gör sitt, vi följer vår matchplan. Det var bra från alla håll.

Pilipovic var riktigt bra

Hultsfred är kvar i mitten av division 2-tabellen med sina 13 inspelade poäng.

Hur ser du på fortsättningen?

– Jag ser positivt på det, vi vill få tillbaka Robin (Löfstedt) så fort som möjligt. Jag hoppas att han är spelklar till nästa match förhoppningsvis men han får kanske vila en till. Men övriga spelare borde vara tillbaka till nästa match.

Målvakten Oliver Carlford gjorde en helt klart godkänd insats och Ivan Pilipovic var framträdande, både framåt och bakåt.

Fakta

Målen, HHF: Ivan Pilipovic 11, Eric Schultz 6, Sasa Omcren 2, Christoffer Sundqvist 2, Albin Nilsson, Christoffer Karlsson och Adam Sundqvist. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt