Annons:

Hultsfred rasade ihop – efter stark uppryckning:

Robin Löfstedt fick se sitt Hultsfred göra en stark uppryckning och en mycket svag andra halvek mot H43 Lund. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfred rasade ihop – efter stark uppryckning: "Fler måste kliva fram"

En kass start följdes upp med en stark uppryckning.
I andra halvlek rasade Hultsfreds HF ihop – och föll med tolv bollar.
– 20 insläppta mål i andra halvlek är alldeles för dåligt, säger tränaren Robin Löfstedt.

Annons:

Hultsfreds HF åkte på en tung brakförlust i dagens hemmamatch mot H43 Lund. 

Topplaget började i ett rasande tempo samtidigt som HHF såg mest ut som statister. 

18 minuter in i första halvlek ledde gästerna med förkrossande 12–5.

"Dåligt i 50 minuter"

Efter att Robin Löfstedt använt timeout-kortet två gånger under den svaga perioden vaknade HHF till liv och gjorde sex raka mål fram till 11–12.

– Då hade vi ett helt annat spel, vi hade bra glöd och tempo i spelet och försvarsspelet fungerade riktigt bra. Man orkar kanske inte spela så i en hel match men 45-50 minuter ska vi kunna klara av. Det är synd att vi inte gör det, säger tränaren Robin Löfstedt.

I halvtid låg HHF under med endast tre bollar och efter 60 minuter blev förlustmarginalen tolv bollar (22–34).

– Jag vet inte vad jag ska säga. Direkt efter matchen sa jag till grabbarna att vi spelar riktigt bra i tio minuter och riktigt dåligt i 50 minuter. Det finns egentligen inte så många positiva bitar att hitta, säger Robin Löfstedt och fortsätter:

– När man tar igen 5–12 till 11–12 så tycker jag att man borde känna att man är med, då var vi bättre än dem. Men sett över 60 minuter var de bättre, de är i klass med Karlskrona.

Börjat filma matcherna

I andra halvlek spelade gästerna 7–6-spelet och drog snabbt ifrån till 16–11 och hade inga problem med att hålla HHF bakom sig.

– Vi kom inte alls åt dem då, vi testade att köra en- och tvåpunkt men ingenting fungerade. Vi släpper in 20 mål i andra halvlek, jag tror inte att vi gör en enda räddning. Försvarsspelet var alldeles för dåligt. De ska inte få komma till så bra lägen i varje anfall.

Hur ska ni jobba vidare efter detta?

– Vi har börjat filma våra matcher så den måste vi se för att kunna identifiera felen vi gör. Sen krävs det att vi börjar komma på träningarna igen. I torsdags var det 13 spelare, varav två niometersspelare. Då går det inte att träna på något speciellt. 

Någon spelare du vill plussa lite extra?

– Ivan Pilipovic och Eric Schultz. De tog ett jättestort ansvar, det är fler spelare som måste kliva fram och gå in i skiten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt