HHF VINNARE IGEN – TOG SUPERVIKTIG SEGER

Efter tre raka förluster klev Hultsfred på segertåget när Malmö HP besegrades under lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds HF ligger otäckt nära det negativa kvalstrecket. I dag tog man en nödvändig 33–27-seger hemma mot Malmö HP efter en helgjuten insats.

Formen på Hultsfreds HF var inte bra inför dagens match mot Malmö HP.

Hultsfred kom till den med tre raka förluster i ryggen och senast hade man inte skuggan av en chans mot Karlshamn där de åkte på ett jättenederlag, 14–35.

På grund av förlusterna har HHF tappat rejält i tabellen och hade bara tre poäng ned till Karlshamn på negativt kval.

Lyckad timeout

I dag gjorde HHF en mycket bättre prestation. De hade bra flyt i det offensiva spelet och stod rätt i defensiven.

Mycket av spelet kretsade kring Ivan Pilipovic som långa stunder var strålande bra och briljerade med bra skytte.

Han gjorde åtta av lagets 16 mål i första halvlek, där ledde laget med 16–14.

I andra halvlek gjorde de ett tidigt ryck till 19–15 men några minuter senare hade Malmö utjämnat, 20–20.

Då begärde HHF-ledningen timeout, vaknade till och gick ifrån till 23–20 efter mål av Eric Schultz och en dubbel från Andreas Thorngren.

Viktig räddning av Carlford

Det fick gästerna att samla ihop gänget med hjälp av en timeout. Direkt efter det gjorde Oliver Carlford en fin räddning och Robin Löfstedt utökade till 24–20 på straff.

Två snabba Malmömål gjorde det spännande på nytt men HHF hade hela tiden grepp om matchen och gick ifrån till 27–23 och vann till slut med 33–27.

Comebackande Eric Schultz svarade för elva av lagets mål och Ivan Pilipovic noterades för nio fullträffar. Bakåt gjorde HHF det bra, framför allt Eric Schultz och målvakten Oliver Carlford.

Fakta

Målen, HHF: Eric Schultz 11, Ivan Pilipovic 9, Andreas Thorngren 5, Robin Löfstedt 3, Albin Nilsson 2, Axel Henriksson, Lukas Örnros och Christoffer Sundqvist.