Annons:

HHF vill flyga högt med tunn trupp – ”De är våra tre grundpelare”

Hultsfreds HF hoppas kunna tillhöra övre halvan av division två den här säsongen.

HHF vill flyga högt med tunn trupp – ”De är våra tre grundpelare”

En del spelare på förlustsidan, men inga nyförvärv. Trots det tänker ett tunt Hultsfreds HF flyga högt i division två-tabellen.
– Vi siktar på att ligga på övre halvan. Jag tycker att vi borde klara av det, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Sedan förra säsongen tog slut har bland annat nyckelspelaren Eric Schultz valt att lägga av. På förlustsidan finns också spelare som Christopher Karlsson (slutat), Jesper Rüdiger (skadeproblem) och Carl Steen (lumpen). På nyförvärvskontot är det helt tomt.

– Vi har bara spelare på minuskontot, vilket gör att vi blir ganska tunna. Vi har 17 spelare tillgängliga och på vissa positioner finns det inte så mycket att fylla på med, säger Bo Sundqvist.

 Rutinerade Omrcen fortsätter

Han kan däremot glädja sig åt att Sasa Omrcen, som ett tag lutade åt att avsluta karriären, fortsätter en säsong till.

– Sasa har mycket rutin och är bra med de yngre killarna. Det är viktigt att han fortsätter, han behövs på den positionen.

HHF kommer förstås att luta sig mot sitt rutinerade garde.

– Robin (Löfstedt), Ivan (Pilipovic) och Albin (Nilsson) är våra tre grundpelare och så har vi Sasa (Omrcen) också. Där bakom blir det för vår del viktigt att få igång de yngre killarna, säger Bo Sundqvist.

Bara två träningsmatcher

När han säger ”de yngre killarna” tänker han inte minst på Axel Henriksson, Lukas Örnros och Gustav Örnros.

– De har tränat på bra och ligger i. Sen får vi se hur utvecklingen går vidare, säger Bo Sundqvist.

Hultsfred har bara spelat två träningsmatcher och de har slutat med en seger och en förlust. Några fler matcher innan seriepremiären i division två blir det inte då premiären spelas kommande lördag.

– Visst är det lite klent med två träningsmatcher. Jag hade önskat att vi hade haft några fler, det hade känts bättre. Men nu blir det upp till bevis i helgen och då får vi se var vi står. Även om jag hade önskat att vi hunnit med mer tycker jag att det känns ganska bra.

Möter klassiskt lag i premiären

Bo Sundqvist säger att HHF kommer att spela på samma sätt som förra säsongen. Det första testet blir hemma mot klassiska Drott från Halmstad på lördag. Drott har varit i 22 SM-finalen och vunnit elva av dem, men har halkat ned i seriesystemet de senaste åren.

– Jag tror aldrig att vi har mött varandra på seniornivå tidigare. Jag ser fram emot att möta dem, det ska bli intressant.

Vad har ni satt upp för målsättning?

– Vi siktar på att ligga med på övre halvan. Jag tycker att vi borde klara av det.

Hur bra är serien?

– Det är lite svårt att säga. En del lag kommer upp från division tre. Jag tror att H43 är bra. De var starka redan förra säsongen och jag tror att de kommer vara i toppen. Sen tror jag att Drott är bra, de kommer ju från division ett, säger Bo Sundqvist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt