FÖRSTA SEGERN FÖR HHF – FLERA SPELARE KLEV FRAM

Albin Nilsson gjorde sex mål när Hultsfred tog första segern för säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Efter två inledande förluster tog Hultsfreds HF i dag första segern i division två den här säsongen. Det blev klara 30-22 i hemmamatchen mot Trelleborg.
– Det var skillnad i dag och nu får vi lite arbetsro, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Hultsfred gick fram till en 3-0-ledning och hade sedan ett överläge genom hela matchen. Med sju minuter kvar att spela av den första halvleken var HHF:s överläge nere i ett mål, men när paussignalen ljöd hade ledningen växt till 16-12.

I den andra halvleken utökade hemmalaget sin ledning inledningsvis, men Trelleborg kom sedan tillbaka in i matchen och med kvarten kvar att spela var Hultsfreds ledning nere i tre mål. Då klev den rutinerade trion Robin Löfstedt, Ivan Pilipovic och Albin Nilsson fram och stängde matchen med sitt målskytte.

Defensiva spelet fungerade

HHF vann förstås helt rättvist. Samtidigt konstaterade Bo Sundqvist att det fanns vissa svårigheter med matchen.

– De spelade ett utgrupperat försvarsspel så det blev lite rörigt och ganska mycket utvisningar. Men jag tycker att vi genomförde matchen på ett bra sätt. Spelet bakåt fungerade och målvaktsspelet var också bra. Sen löste vi även anfallsspelet på ett bra sätt.

Vad är du mest nöjd med i dag?

– Att vi bara släppte in 22 mål. Det får vi ta med oss, säger Bo Sundqvist.

HHF-tränaren delade ut beröm till Robin Löfstedt, Ivan Pilipovic, Albin Nilsson och målvakten Felix Andersson.