Annons:

36 insläppta mål senast – defensiven måste sitta i nyckelmatchen

Bo Sundqvists Hultsfreds HF har en viktig lördagsmatch framför sig på hemmaplan. Foto: Simon Henriksson

36 insläppta mål senast – defensiven måste sitta i nyckelmatchen

Snacka om betydelsefull match i Hagadals sporthall i eftermiddag.
Hultsfreds HF kan vid seger mot nästjumbon Karlskrona Flottan, som ligger två poäng efter, göra ett viktigt ryck.
– När vi möter lag som ligger efter oss på hemmaplan så måste vi vinna, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Att det är en viktig match som väntar Hultsfred i eftermiddag kan man inte sticka under stolen med.

I den jämna och öppna division 2-tabellen har Hultsfred skrapat ihop sex poäng och ligger på en av två negativa kvalplatser. De fyra lagen som ligger precis ovanför Hultsfred i tabellen har inget större försprång då Hök har sju poäng, Kävlinge sju poäng, H43 åtta poäng och Växjö nio poäng. 

– Det är en mycket tajt serie. Poängmässigt är det ingen katastrof på något sätt eftersom det är så nära uppåt men det är viktigt att det blir seger i en match mot Flottan som ligger efter oss i tabellen, säger Bo Sundqvist. 

Laget har tre matcher kvar innan juluppehållet (Flottan lördag, tabelltvåan Åhus borta och Kävlinge hemma) och Sundqvist har förhoppningar på en god poängskörd.

– Jag vill helst ha fyra poäng på de tre sista matcherna innan uppehållet. Jag vill vinna hemmamatcherna och sedan är det en bonus om vi tar poäng mot Åhus som har gått bra så här långt, säger Sundqvist. 

"Var inte konsekventa"

Efter förra omgångens målkalas i Malmö, som slutade med förlust 30–36, har fokus legat på försvarsspel på veckans träningar. 

– Vi var inte konsekventa och spelade inte färdigt i situationerna i Malmö. Vi trodde att anfallen var över och slappnade av för tidigt. Nu är prio ett att få stopp på de insläppta målen. Vi får försöka hitta tillbaka till ett bra försvars- och målvaktsspel. Det är en nyckel för att vinna. 

Offensiven funkar bättre, tycker du?

– Ja, absolut. Det offensiva spelet sitter bra, vi har gjort mycket mål. Ibland kan jag tycka att vi tar för snabba avslut och att vi stället skulle tjäna på att dra ner tempot och få längre anfall.

Han debuterar i a-lagssammanhang

Både Lukas Örnros och Sasa Omcren har varit sjuka i veckan men förhoppningen är att de ska spela. HHF kommer till spel med målvakterna Oliver Carlford och Felix Andersson. 

En ny bekantskap i a-laget är mittsexan Joel Wiger Albertsson, som gör sin första a-lagsmatch i seriesammanhang mot Flottan. 

– Han har inte kunnat träna så mycket på grund av jobb på kvällar och helger. På sistone har han kommit igång på riktigt och är värd chansen och han kan ha spelat någon träningsmatch någon gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt