TUNG FÖRLUST I SCHULTZS COMEBACK

Eric Schultz gjorde comeback i dagens match mot bottenkollegan Kävlinge och HHF föll med fyra bollar. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds HF åkte på en tung förlust i sista matchen före jul- och nyårsuppehållet. Hemma mot bottenkollegan Kävlinge HK, samtidigt som Eric Schultz gjorde comeback, blev det förlust med 26–30.

Hultsfreds HF spelade sin sista match mot Kävlinge innan ett välbehövligt jul- och nyårsuppehåll och med Robin Löfstedt på skadelistan kallades Eric Schultz in i matchtruppen för första gången efter att han lagt av efter förra säsongen.

HHF hade chansen att nypa två poäng och ta sig förbi Kävlinge i bottenstriden av division 2 men föll tungt med 26–30.

Tungt tapp i första halvlek

En bra bit in i första halvlek var det oavgjort 7–7 innan Kävlinge gjorde ett avgörande ryck som gav laget ledningen med 19–12 i halvtid.

Vid ställningen 7–10 tog HHF timeout, något som inte gav någon effekt.

HHF lyckades aldrig repa mod efter den svaga avslutningen på första halvlek och kom aldrig närmare än 23–26 med drygt sju minuter kvar att spela. Kävlinge hade bra kontroll på händelserna och vann med 30–26.

I och med förlusten får HHF ta jul- och nyårsledigt på negativ kvalplats i division 2 och har två poäng upp till H43 på säker mark, ett lag som spelar årets sista match mot HK Malmö U i morgon.

Fakta

HHF:s målskyttar: Ivan Pilipovic 10, Eric Schultz 7, Albin Nilsson 6, Axel Henriksson, Andreas Thorngren och Christoffer Sundqvist.