Annons:

STORSKRÄLL AV HHF – KÖRDE ÖVER TOPPLAGET

Hultsfred Handboll tog en fin skräll mot Åhus på lördagen.

STORSKRÄLL AV HHF – KÖRDE ÖVER TOPPLAGET

En svår uppgift på förhand. Men Hultsfreds HF gav Åhus Handboll en ordentlig lektion. HHF vann hemmamatchen med hela 32-22.
– Att vi skulle vinna kändes inte omöjligt, men att vi skulle vinna med tio trodde jag inte, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfred Handboll svarade för en toppinsats hemma mot Åhus på lördagen. Topplaget hade inte en chans – och HHF vann med hela tio bollar.

– I dag var det ruskigt bra, det var väldigt roligt måste jag säga. Det är nog säsongsbästa, det får man säga. Vi följer taktiken helt och genomför matchen precis vi ska och får bra utdelning på det, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist. 

Direkt kopplade hemmalaget grepp om matchen och släppte det aldrig. HHF ledde med 14-9 i halvtid och vann även den andra halvleken med fem mål.

– Det är perfekt, alldeles klockrent. Jag kan inte önska mig. Att vi skulle vinna, med det laget vi hade i dag, kändes inte omöjligt. Men att vi skulle vinna med tio mål hade jag inte kunnat tänka mig. Vi är så pass bra nu, när vi var där nere var varken Erik (Schultz) eller Robin (Löfstedt) med och det är två jätteviktiga spelare. Sedan tröttnar Åhus lite mot slutet.

"Viktig period"

Med kvarten kvar – och med fem måls ledning – försökte Åhus sig på en dubbelpunkt. Det kunde ha ställt till det för HHF, men Bo Sundqvist är extremt nöjd med hur spelarna skötte den uppgiften.

– Det var en viktig period i matchen. De som sköter spelet då gör det jättebra. Där vill jag berömma Tobias Stridh, Lukas Örnros, Sasa Omrcen och Christoffer Sundqvist. De gör ett fantastiskt jobb under den perioden.

Vad är förklaringen till storsegern?

– Det kändes lugnt hela vägen. Vi drog ned på tempot, stressade inte och försvarade oss jättebra. Vi har pratat mycket om att vi inte får ha för korta anfall. Kör vi tempohandboll blir vi lite trötta, vi var mycket lugnare i den här matchen och hade kvar mycket ork mot slutet. Så ska vi förhålla oss till resten av säsongen.

Bo Sundqvist ville förstås berömma samtliga spelare, men Sasa Omrcen stack ut lite extra. 

Fakta

HHF:s målskyttar: Robin Löfstedt, 6, Erik Schultz 6, Sasa Omrcen 5, Ivan Pilipovic 5, Albin Nilsson 3, Christoffer Sundqvist 3, Lukas Örnros 2, Gustav Örnros 1 och Andreas Thorngren 1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt