Annons:

HHF-tränarens hyllning till stjärnan: ”Han var fantastisk”

Hultsfred fick jubla över två poäng. Foto: Linus Johansson

HHF-tränarens hyllning till stjärnan: ”Han var fantastisk”

Robin Löfstedt bär Hultsfreds HF nästan på egen hand. När laget besegrade Malmö U med 32-31 stod han för tio mål, trots att han blev punktmarkerad under en del av matchen.
– Robin var fantastiskt bra, han bar laget, säger tränaren Bo Sundquist.

Annons:

Det blev en minst sagt dramatisk match där HHF till slut drog det längsta strået. Ledningen böljade fram och tillbaka under de sista 15 minuterna.

– Vi bytte mål med varandra ganska länge och under någon period stod det helt stilla. Sen fick vi en del viktiga mål mot slutet. När de ledde med två hade vi en bra period och kom ifatt, säger Bo Sundquist.

”Var inte riktigt där”

Hultsfred fick en bra start på matchen och ledde med 6-2 en bit in i den första halvleken. I paus hade ledningen krympt till 15-14.

– Vi gjorde en jättebra inledning där vi stod bra bakåt och fick utdelning framåt. Det var en jättebra period i matchen. Sen släppte vi in 14 i halvleken ändå så de sista 20 var inte bra bakåt, där fick de göra mål för lätt. Sett över hela matchen gjorde vi både bra och dåliga prestationer bakåt. Egentligen hade vi spelet där vi ville, men sen var vi inte riktigt där. Vi hade behövt vara i lite mer kontakt med deras skyttar.

Bra anfallsspel

Med bara 16 sekunder kvar att spela satte Eric Schultz matchavgörande 32-31.

– Den här segern betyder mycket. Vi är i bottenträsket och nu får vi lite andrum. Vi måste se till att ta våra poäng på hemmaplan, det är så det känns.

Det hade varit onödigt att tappa poäng i dag?

– Ja, det hade känts lite jobbigt. Det var skönt som bara den att vi fick lite medflyt i slutet. Det är så många matcher där det har varit åt andra hållet, säger Bo Sundquist.

Vad är du mest nöjd med förutom två poäng?

– Spelet framåt var jättebra. Målvaktsspelet var också bra bitvis.

Problem med ett knä

Matchens båda förgrundsfigurer var Hultsfreds Robin Löfstedt (tio mål) och Malmös Tim Hilding (elva mål).

– Robin var fantastiskt bra, jag vet inte hur många assist han hade. Han bar laget, säger Bo Sundquist, som också lyfte fram Eric Schultz och Lukas Örnros.

Smolk i glädjebägaren var att viktige Albin Nilsson klev av med problem med ett knä.

– Han har känt av det under veckan. Vi tror att det är en muskel som spökar lite så det är nog inte knät i sig som är problemet, säger Bo Sundquist.

Fakta

Hultsfreds målskyttar i dag:

Robin Löfstedt 10

Eric Schultz 5

Lukas Örnros 5

Christoffer Sundquist 4

Sasa Omrcen 4

Albin Nilsson 2

Axel Henriksson 1

Andreas Thorngren 1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt