JACKPOT FÖR HHF I HELGEN – TVÅ POÄNG FRÅN SÄKER MARK

Ivan Pilipovic gjorde nio mål när Hultsfred tog en ny seger i dag. Foto: Linus Johansson

Två segrar på två dagar. Helgen kunde knappast ha blivit bättre för Hultsfreds HF. Efter 32-29 hemma mot jumbolaget Höörs HK i dag har HHF nu bara två poäng upp till säker mark.

I går svarade Hultsfred för en mäktig vändning hemma i Hagadal mot H43 Lund. Till slut blev det seger med 28-27.

I dag spelades den sedan tidigare uppskjutna hemmamatchen mot seriejumbon Höörs HK. Trots att storstjärnan Robin Löfstedt saknades förväntades HHF förstås ta en säker seger. Och visst blev det två nya poäng, men först efter en märklig match.

Hemmalaget gjorde en bra första halvlek och gled ifrån till ledning med 20-9 i paus. I det läget talade, förstås, precis allt för Hultsfred. Men i den andra halvleken hände någonting. Samtidigt som HHF tappade allt sitt spel höjde sig gästande Höör rejält.

Bortalaget kom närmare och närmare i målprotokollet och med fem minuter kvar att spela var ledningen nere i tre bollar, 31-28. I det läget klev målvakten Oliver Carlford fram med flera viktiga räddningar och hemmalaget vann till slut med 32-29.

Värt att notera är att Höör vann den andra halvleken med 20-12.