Annons:

Tung förlust för HHF – siktar in sig på kval

Albin Nilsson gjorde sex mål och var lagets främste i Trelleborg. Foto: Ossian Mathiasson

Tung förlust för HHF – siktar in sig på kval

Efter dagens förlust mot Trelleborg talar allt för att Hultsfred Handboll tvingas till negativt kval.
– Vi måste börja förbereda oss på det, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfred förlorade dagens match mot Trelleborg med klara 35-21 och behöver nu ett mirakel för att klara division två-statusen utan negativt kval.

Tre poäng skiljer upp till Malmö U få fast mark, men HHF har även 75 mål sämre i målskillnad och bara två matcher återstår.

– Vi ska vinna de matcher som är kvar, men vi måste börjar förbereda oss på att vi kan få kvala. Vi är trygga på hemmaplan, men bortaspelet har varit knackigt i år. Vi måste ta med oss tryggheten från hemmaplan till kvalet.

 "Inga dåliga lägen vi har"

HHF hamnade i underläge direkt i dag och hade en tung period i slutet av första. I paus ledde Trelleborg med 18-11 och HHF var aldrig nära att resa sig. Största problemet för dagen var de många dåliga avsluten.

– Jag är inte så nöjd med våra avslut i dag, vi bränner för mycket och de får mycket kontringar. De gör många mål på andrafas och i slutet orkade vi inte hålla koncentrationen uppe. Det är inga dåliga lägen vi har och deras målvakt var jättebra, men vi måste kunna lösa den problematiken. Man får vara lite smartare och behöver inte alltid skjuta de hårdaste skotten.

 "Ska inte skilja så många bollar"

Trelleborg rann ifrån och vann med hela 14 bollar, 35-21. 

– Jag är besviken på att vi inte håller ihop det, det ska inte skilja så många mål som det gör. Spelmässigt gör vi ändå en helt okej match och hade vi haft bättre avslut skulle det ha varit en jämn handbollsmatch.

Albin Nilsson får beröm för sin insats.  

Målskyttar: Albin Nilsson 6, Robin Löfstedt 4, Ivan Pilipovic 4, Tobias Stridh 3, Andreas Torngren 2, Elias Andersson-Landholm 1, Axel Henriksson 1. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt