Annons:

HULTSFRED NÄRA DUNDERSKRÄLL – TVINGAS TILL KVAL

Robin Löfstedt Hultsfred spelade oavgjort mot serieledande Lågan. Löfstedt gjorde nio av HHF:s 29 mål. Foto: Ossian Mathiasson

HULTSFRED NÄRA DUNDERSKRÄLL – TVINGAS TILL KVAL

Hultsfreds HF hade serieledande IK Lågan i sitt grepp med 18–12 i paus. I andra halvlek tappade laget till slutresultatet 29–29 och nu får laget kvala för att hålla sig kvar.
– Vi kan inte komma ifatt lagen som ligger ovanför oss, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfred har verkligen blandat och gett under årets säsong i handbollens division 2 och tvingas kvala för att förnya kontraktet i tvåan. 

I dagens hemmamatch mot serieettan Lågan svarade HHF för en mycket bra match, framför allt i första halvlek. De ledde med 18–12, spelade aggressivt i båda ändarna av banan och visade prov på gruvlig effektivitet framåt.

– Första halvlek är grymt bra. Vi spelar ett riktigt bra försvarsspel och det gör att vi leder så stort, säger Bo Sundqvist. 

I andra halvlek kom raset. HHF ledde ett tag med 20–19 och efter Robin Löfstedts 23–20-mål gjorde gästerna sex raka mål inom loppet av elva minuter. Lågan ledde då med 26–23.

– Det kändes som att vi blev alldeles för försiktiga. Vi skapade ändå en del chanser men vi brände dem. När vi låg under med tre bollar var det kritiskt, vi tog timeout och ändrade om en del i spelet, säger han.

Får kvala sig kvar

HHF, som inte gav upp i första taget, kom ikapp och ledde med både 28–27 och 29–28 innan Lågan kvitterade till 29–29 i slutsekunderna. 

– Vi fick bra utdelning. Vi kunde ha gjort 30–29 under sista spelminuten men då blev det ett missförstånd. Vi hade redan tagit två timeout och fick inte till något bra avslut.

Resultatet innebär att HHF får kvala sig kvar i division 2 med en omgång kvar att spela.

– Vi kan inte åka direkt ner eller komma ifatt lagen som vi har framför oss. Som det ser ut får vi möta Karlshamn i ett kval över tre matcher men det är inte klart än, säger han.

Överlägset bäst i Hultsfred var Robin Löfstedt. 

Fakta

Målen, HHF: Robin Löfstedt 9, Ivan Pilipovic 5, Albin Nilsson 4. Eric Schultz 4, Andreas Thorngren 3, Lukas Örnros 3 och Sasa Omcren.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt