HHF KNÄCKTE CYRUS TILL SLUT – NU AVGÖRS ALLT NÄSTA HELG

Hultsfreds HF vann dagens kvalmatch och nu väntar en avgörande match nästa helg.

Hultsfreds HF har gett sig själva en mycket bra chans att spela division två-handboll även nästa säsong. Dagens kvalmatch i Hagadal var jämn en bit in i den andra halvleken, men sedan rann HHF ifrån och vann med 30-21. Nu väntar en tredje och avgörande match i Hultsfred nästa helg.

Efter att Cyrus vunnit sin hemmamatch för en vecka sedan var Hultsfred tvunget att vinna hemma i Hagadal i dag för att få till en tredje och avgörande match.

I den första halvleken såg det ut att kunna bli en tuff uppgift och i paus var ställningen 14-14 efter att bortalaget fått till en sen kvittering.

I den andra halvan av matchen lossnade sedan allt för hemmalaget. Gästerna hängde med fram till 17-17, men sedan tog HHF över allt mer med sin tyngd. Hemmalaget var bättre i både det offensiva och det defensiva spelet. När dessutom målvakten Jesper Rüdiger blev ett spöke för Cyrus-spelarna var segern aldrig i fara.

Hultsfred vann till slut med 30-21 och nu väntar en tredje och avgörande kvalmatch i hemmahallen nästa helg.