Annons:

Sundqvist efter mäktiga avslutningen: ”Han var fantastisk”

Hultsfreds HF tog en stabil seger i den andra kvalmatchen mot Cyrus.

Sundqvist efter mäktiga avslutningen: ”Han var fantastisk”

Efter 14-14 i paus gjorde Hultsfreds HF en mäktig andra halvlek och vann med 30-21 hemma mot Cyrus. Nu krävs ytterligare en seger nästa helg för att det ska bli fortsatt division två-spel.
– Vi får njuta av segern över helgen och börja jobba på måndag igen, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Efter förlusten förra helgen var Hultsfred tvingat att besegra Cyrus hemma i Hagadal i dag. En bit in i den andra halvleken var ställningen 17-17, men sedan rann HHF ifrån rejält.

– Just nu är det både lite lättnad, men också glädje. Nu har vi gett oss chansen att rätta till det här och jag tycker att det känns bra, säger Bo Sundqvist.

Tröttnade

Efter en jämn första halvlek var Hultsfred totalt överlägset i den andra halvleken.

– Många av skotten de sköt i den första halvleken satt i något av kryssen och den precisionen håller man inte i en hel match. I andra fick ”Jeppe” (Jesper Rüdiger) tag i många av bollarna, han var fantastisk. Vi behöver ett målvaktsspel i den klassen för att vi ska kunna vinna matcher.

Känslan var att Cyrus kroknade rejält i den andra halvan av matchen.

– Man såg tendenser redan i slutet av första att de gick ned i tempo och det utnyttjade vi på ett bra sätt i andra halvlek.

Titta på detaljer

Den tredje och avgörande kvalmatchen spelas i Hultsfred kommande helg.

– Veckan som kommer ska vi gnugga på försvarsspelet och kolla över så att alla är klara i sina roller. Det handlar mest om att titta på detaljer, säger Bo Sundqvist.

Jesper Rüdiger, Ivan Pilipovc, Albin Nilsson och Robin Löfstedt var bäst i hemmalaget. Lukas Örnros fick beröm för sin andra halvlek.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt