Annons:

Han slutar som ordförande – efter 15 år på posten

Ulf Larsson tackar för sig efter över 15 år på ordförandeposten i Hultsfred Handboll. Foto: Jakob Karlsson

Han slutar som ordförande – efter 15 år på posten

För många är Ulf Larsson synonymt med Hultsfred Handboll. Efter drygt 15 år på ordförandeposten överlämnar han nu klubban till Camilla Ljungdahl.
– Det är dags att någon annan tar över, säger han.

Annons:

Ulf Larsson kom in i Hultsfred Handboll som 15-åring. Där har han blivit kvar och varit föreningens starka kraft på en rad olika poster. Nu väljer han att lämna ordförandeposten i föreningen efter cirka 15 år.

– Jag avsade mig uppdraget redan för två år sedan, men då hittade vi ingen annan och då satt jag kvar ett år till. Förra året var det samma sak och senaste året har vi haft en interimsstyrelse. Meningen var att Camilla skulle ta över redan då, men hon fick nytt jobb och ville avvakta. Det känns som en jättebra lösning. 

 Samlat ihop 220 poäng

Larsson har varit med i klubben i 41 år. I klubben finns ett poängsystemet där man får ett poäng per år och uppdrag. För att bli så kallad ”stor grabb/tjej” krävs 20 poäng. Larsson är uppe i 220.  

– Man har hållit på väldigt länge… Det är framförallt intresset för handboll som drivit mig. Jag började spela själv och stod i mål och kom in på ungdomssidan. Mina egna barn kom in i handbollen och nu har barnbarnen börjat… Man brinner för föreningen och har en förstående fru. Vi gjorde 24 festivaler och då jobbade man 20 timmar om dygnet för föreningen, det är bara så som det har varit. Jag har alltid gillat att se lösningar, det är min drivkraft.

Har du varit klubbens starke man?

– Jag har varit drivande… Det jag lämnar efter mig delar man upp på sju stycken och det är inte bra för en förening heller. Nu tror jag att det behövs ett nytt driv och en ny röst.

Vad är du mest nöjd med?

– Vi har klarat handbollen. Vi har varit uppe i division ett, nu är vi i tvåan och det är en bra nivå. Vi ser en stor ökning på ungdomsverksamheten och det måste bero på något, det är ett kvitto på att man gör något rätt. Många som varit här tycker att det varit en väldigt speciell klubb och många utifrån ser Hultsfred som sin moderklubb. Vi är bra på att ta hand om killarna och står för det vi lovat. Jag känner att jag lämnar efter mig en stolthet och att HHF är en institution i Hultsfred. Det ska vi fortsätta vara.

Fotnot: Framöver kommer Larsson att arbeta i seniorutskottet. Mer om truppbygget kan du läsa här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt