Annons:

Efter fjolårets jumboplacering – nu siktar HHF högre:

Christoffer Sundqvist blir en nyckelspelare för Hultsfreds HF. Foto: Arkivbild

Efter fjolårets jumboplacering – nu siktar HHF högre: "Bra på individuell nivå"

Ingen målsättning i fjol. I år vet Hultsfreds HF var de vill komma i division 3.  
– Vi vill komma på övre halvan, säger tränaren Andreas Sundqvist inför lördagens seriepremiär hemma mot IK Cyrus.

Annons:

Hultsfreds HF startade om med ett ungt, hemvävt lag i division 3 förra säsongen och slutade på jumboplatsen med fem poäng på 14 matcher. 

Stora delar av fjolårstruppen är kvar och de unga spelarna har klarat av det så svåra första året som seniorspelare. Nu är tanken att Hultsfreds HF ska nästa kliv mot att bli ett bättre handbollslag. 

I dag drar serien igång med hemmamatch mot IK Cyrus. 

– Jag är taggad och det ska bli kul att komma igång. Hela truppen har kämpat på bra under försäsongen och vi har spelat två träningsmatcher. Det är väl okej men jag hade kanske velat ha någon mer match. Bortsett från det så tycker jag att vi har fått till det mesta som jag vill, säger Andreas Sundqvist. 

"Bra på individuell nivå"

Han kliver in i rollen som huvudtränare för första gången i Hultsfred och tycker att han har fått bra svar från truppen på försäsongen. 
– Jag känner mest att vi behöver mer tid för att spela ihop laget, annars tycker jag att vi är väldigt bra på individuell nivå. Vi får se hur det går i premiären, det kan faktiskt gå hur som helst. Vi siktar på vinst. 

Försvarsspelet har inte riktigt klaffat i de två träningsmatcherna så mycket träningstid har lagts på det under de två senaste veckorna. 

– Vi har jobbat extra med försvarsspelet och jag hoppas att vi får resultat på det som inte har varit så bra. I senaste träningsmatchen mot Västervik såg man tydligt att vi har en del att jobba med när det gäller försvarsspelet. Det är viktigt att få ihop defensiven. Om man inte har en bra defensiv så vinner man inga matcher. 

Hur lyder HHF:s målsättning efter förra säsongens jumboplacering?

– Målsättningen är att komma på övre halvan, det har vi satt upp inom laget. Förra säsongen hade vi ingen målsättning så vi tar små steg uppåt. 

Vad talar för det?

– Framför allt för att vi har bra individuell spets och får vi ihop lagspelet så kan vi klara det uppsatta målet. 

Nyckelspelaren missar premiären

Andreas Sundqvist lyfter fram Christoffer Sundqvist och Wictor Dehlin som två nyckelspelare inför årets säsong. 

– Christoffer är väldigt viktig på högerkanten, han har varit med länge och är ensam på den positionen. Han får räkna med att det blir många 60 minuters matcher. Wictor Dehlin är också en viktig pjäs som mittsexa och försvarsspelare. Tyvärr saknar vi honom i premiären, han har en liten skada i ena knät men det ska inte vara några större problem. 

HHF saknar även Tobias Stridh som spelar fotbollsmatch med Hultsfreds FK i division 5. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt