Storförlust för Svala i säsongens sista match

IBK Svala hade inte skuggan av en chans i serieavslutningen borta mot Nässjös reserver. Foto: Bildbyrån

IBK Svala spelade i dag säsongens sista match mot Nässjö IBF B. Det blev ingen rolig avslutning för Svala som fick vända hem med en storförlust som skrevs till 13-1 (1-1, 6-0, 7-0).

Första perioden började dock bra för Svalas del. Spelmässigt var man jämna med Nässjö och de hade med sig ett 1–1-resultat in i periodpausen då Henrik Svensson gjort mål för Svala.

Sedan tog det roliga slut för Svala.

Nässjö tryckte hårt på gasen och drog ifrån ordentligt i målprotokollet i den andra perioden. Inför den tredje perioden fanns inte mycket hopp kvar av att vinna denna match för Svala och Nässjö gjorde slut på det hoppet snabbt i tredje perioden och gjorde hela sju mål.

Besviken tränare

Svalas tränare Roger Hultgren var inte helt nöjd med sitt lag denna lördag.

– Vi börjar bra och är lika bra som våra motståndare. I den andra perioden tappar vi allt spelmässigt och blir ordentligt straffade för det och i den tredje perioden har vi gett upp helt känns det som. Det blev ingen rolig eftermiddag för vår del, säger Roger Hultgren.

Trots förlusten fick Emanuel Bogis och Hampus Adolfsson beröm. Svala slutade sist i division fyra nordöstra med fyra inspelade poäng. De gjorde 98 mål och släppte in 212 mål.