Svala kryssade i målrikt bottenmöte – han gjorde tre mål

IBK Svala sköt nästan 50 skott och gjorde tio mål. Det räckte bara till en poäng i mötet med bottenkollegan Lokomotiv Nässjö på fredagskvällen.

Både jumbon Svala och nästjumbon Lokomotiv Nässjö stod på nio poäng inför kvällens match.

Jumbomötet slutade helt lika, 10–10.

Svala ledde ändå med 8–6 en bra bit in i sista perioden och var på väg mot säsongens fjärde seger.

I stället gjorde gästerna en stark vändning till 8–10 och Svala fick jaga. Efter Svalas 9–10-mål med fem minuter kvar drog en av gästernas spelare på sig en femminutersutvisning.

Tre mål av Svensson

Svala gjorde bara ett mål och räddade en poäng tack vare tillfälligt comebackande Christoffer Knutsson.

– Det kunde ha gått bättre. Vi gjorde inte mål på våra chanser, vi sköt ändå 49 skott. Vi släppte in för mycket villiga mål och var för taffliga framför eget mål. Vi borde ha vunnit matchen, säger spelande tränaren Simon Rydén.

Målen gjordes av Henrik Svensson 3, Jonny Karlsson 2, Simon Rydén, Jesper Rosin, Thomas Åstrand, Gustav Tegberger Karlsson och Christoffer Knutsson.

Plus tilldelades Henrik Svensson, Jesper Rosin och Rasmus Sandsborg.