Svala stod upp mot serieledaren – i två perioder

IBK Svala höll matchen mot obesegrade serieledaren Stenåsa-Sandby-Gårdby jämn i två perioder. I den tredje perioden tryckte dock gästerna i en helt annan växel.

IBK Svala är näst sist med endast tre poäng på kontot. Stenåsa-Sandby-Gårdby leder serien med åtta segrar på åtta försök.

Söndagens match i Mörlunda sporthall kunde väl enbart sluta på ett sätt? Ja, men Mörlunda-laget stod upp väl i två perioder.

Den första perioden slutade mållös med skottstatistiken 10-18. I den andra fick gästerna hål på Svala och gjorde två raka mål. Thea Karlsson reducerade till 1-2 efter en passning från Ellen Erlandsson.

Innan perioden var över kom också 1-3.

I den tredje akten kom sedan raset. Svala släppte in åtta mål under de sista 20 minuterna och suveräna Stenåsa-Sandby-Gårdby vann till slut med hela 11-1.