Annons:

Lokala innebandyklubben lägger ner damlaget:

IBK Svala kommer inte till spel med ett damlag i division 2 denna säsong. Foto: MostPhotos

Lokala innebandyklubben lägger ner damlaget: "Jättetråkigt"

På grund av spelarbrist har IBK Svala valt att inte anmäla något damlag till nästa säsong.
– Det var tufft redan förra säsongen och det skulle inte bli lättare i år, säger Svalas ordförande Eva Pettersson. 

Annons:

Mörlundaföreningen IBK Svala kommer inte spel med ett damlag i division 2 kommande säsong på grund av att de saknar både spelare och ledare.

– Förra året anmälde vi inget damlag med en gång. Vi avvaktade och hade ett möte med tjejerna och beslutade att vi kör ett år. Det blev ett tufft år förra året. Vi hade ingen given tränare utan Mathias Karlsson, som tränade laget året innan, ställde upp igen. Det var en tunn trupp och då räcker det att någon saknas eller är sjuk. Vi hade en för tunn trupp. Det behöver vara minst 15 spelare för att det ska funka en hel säsong, säger Eva Pettersson, ordförande i IBK Svala. 

Inget damlag i Mörlunda i år

Det finns inte många kvinnliga innebandyspelare i området och IBK Svala är den enda aktiva innebandyklubben i Hultsfreds kommun på seniornivå. Klubben har fattat beslut om att inte anmäla ett lag till säsongen 2020/2021.

– Vi var tvungna att ta beslutet och det är jättetråkigt. Förra säsongen har givetvis påverkat vårt beslut och vi har inte fått in några nya spelare. Vi vill ha ett damlag och ett herrlag så det är tråkigt att det inte blir något damlag. 

I dag kom nyheten att Svala-forwarden Lisa Hultgren har skrivit på för Vimmerby IBK. I övrigt känner inte Pettersson till att någon annan spelare ska spela i någon annan klubb. 

Hur ser du på framtiden för damlagsinnebandyn i Mörlunda?

– Vi har ett flicklag med spelare födda 2007 och 2008 så vi hoppas att de stannar kvar och blir ett framtida damlag. 

Många spelare i herrlaget

IBK Svala kommer till spel med ett herrlag i division 4 som vanligt. 

– Herrarna är igång och tränar inför säsongen. De ska ha träningsmatch mot Ariel den 23 september. Det var tufft för några år sedan. I fjol flyttade vi upp vårt äldsta ungdomslag i herrlaget så där finns det många spelare. 

Situationen på ungdomssidan är också positiv. 

– Vi har tre poolspelslag, ett pojklag, ett flicklag och lek och lär igång. Det kommer spelare underifrån så vi får bygga därifrån. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt