IKO vann i förlängning mot LHC – Karlkvist avgjorde

IK Oskarshamn vann i förlängning mot LHC. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn tog två poäng hemma mot bottenlaget Linköpings HC på lördagskvällen. Patrik Karlkvist avgjorde i förlängningen när han stötte upp pucken i nättaket.

LHC kom till matchen som jumbo och hade inte gjort ett mål på tre matcher. Det var också IK Oskarshamn som tog ledningen i matchen.

Kim Rosdahl satte 1-0 med knappt fem minuter kvar av den andra perioden. Passningspoängen gick till Cameron Brace och Lukas Pilö.

Linköping skulle dock komma tillbaka målmässigt och Markus Ljungh utjämnade till 1-1 med drygt tolv minuter kvar att spela. Återstoden av perioden går nog inte direkt till historien som den roligaste i svensk hockey direkt.

Men förlängningen pågick inte särskilt länge innan Patrik Karlkvist avgjorde när han blev fri framför mål. Två poäng till IKO, som nu är sjua i SHL-tabellen.