Annons:

VSGF:s poängkung missar derbyt – viktige backen har lagt av

Virserums SGF:s poängkung Jordan Fogarty är avstängd och missar kvällens derby mot Åseda. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF:s poängkung missar derbyt – viktige backen har lagt av

Virserums SGF är på god väg mot alltrean. I kväll väntar säsongens andra derbyfight mot största rivalen Åseda IF. Tränaren Wictor Holmberg vill på förhand tona ned ”derbyhetsen”. 
– Vi förbereder oss som inför en vanlig match och vill inte dra för stora växlar av att det just är Åseda, säger han. 

Annons:

Med åtta raka segrar i ryggen vill Virserums SGF ta revansch på ärkerivalen Åseda IF efter storförlusten (1–7) i senaste mötet lagen emellan. 

I kväll spelar Virserum mot Åseda på bortais. Det blir säsongens andra derbymatch och Wictor Holmberg, huvudtränare i VSGF, vill tona ner vikten av just derbyt. 

– Jag har inga speciella tankar inför derbyt. Spelarna ska inte känna någon extra press utan vi ska gå ut och se det som en vanlig match, säger Wictor Holmberg. 

Hur vore det att vinna mot Åseda?

– Klart att man vill vinna varje match, men jag vill inte lägga någon vikt på vilka motståndarna är. Jag ska säga till spelarna att gå ut som robotar, göra jobbet och inte tänka för mycket. Vi har bra go i laget och är inne i bra flow med åtta raka segrar. 

Vad är förklaringen till den fina sviten med åtta raka segrar?

– När vi hade vår dipp för ett tag sedan pratade vi om hur vi ska hålla oss på en hög nivå även om vi har en dipp. Vi får se det som ett maraton och inte en sprint. 

"Ska spela vårt spel"

I Åseda återfinns VSGF-bekantingen Simon Dahl som har mäktat med imponerade 59 poäng (31+28) på 14 matcher och toppar seriens poängliga före lagkamraterna Alexander Berglund och Fabian Bohman. 

Hur mycket kommer du prata om Simon Dahl inför matchen?

– Ingenting, det gör jag aldrig. Åseda är ett bra lag, med eller utan honom spelar inte så stor roll. Vi ska spela vårt spel och inte lägga någon vikt på dem. 

Åseda leder Hockeytrean på 40 poäng efter 15 matcher och ligger åtta poäng före tvåan VSGF som har en match mindre spelad. 

Hur ser du på era chanser att gå till alltrean?

– Det är fortfarande tajt men jag känner att vi har något bra på gång och har avgörandet i våra egna händer. 

Det är i skrivande stund vilka spelare VSGF har att tillgå i derbyt på grund av skador och sjukdomar. Robert Davidsson kommer vakta kassen. 

Poängkungen är avstängd

Virserums notoriske poänggörare Jordan Fogarty är avstängd i kvällens derby efter att ha fått matchstraff mot Eksjö i söndags. 

– Han är avstängd mot Åseda till att börja med, sedan ska det vara ett möte på onsdag. För mig är det en gåta att det blir avstängning. Han stod och tjafsade med en motspelare som han kallade för mes. Det är så tråkigt att domarna inte kan engelska. 

VSGF har drabbats av ytterligare ett tungt avbräck. Backen Adam Koponen har slutat. 

– Det stämmer att han har lagt av och angett personliga skäl. Det är en bra hockeyspelare, men så är det ibland. Vi får göra det bästa av situationen. 

Forwarden Jonathan Sahlström har inte spelat de senaste matcherna med VSGF och ser ut att ha bytt idrott. Han spelade nämligen med IBK Svala i helgen. 

– Han har inte sagt något till mig så jag vet inte. Han var inte nöjd med sin situation, vilket jag kan förstå då han fick sparsamt med speltid. Han hade synpunkter på hur jag coachade och tog ut laget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt