Annons:

Orken tröt när Virserum föll i återstarten – ledde med 2–0

Virserums SGF förlorade med 3–6 hemma mot Helsingborg HC Ungdom och har inlett Alltrean med dubbla nederlag. Foto: Ossian Mathiasson

Orken tröt när Virserum föll i återstarten – ledde med 2–0

2–0-ledning en bit in i andra perioden. Sedan tröt orken och Virserums SGF förlorade med 3–6 hemma mot Helsingborg HC Ungdom i andra Alltrean-matchen. 

– Vi har bara tränat fyra gånger på tre veckor så det är inte konstigt att vi blir trötta, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Annons:

Virserums SGF åkte på rejäl näsbränna och förlorade med chockerande 0–8 i premiären borta mot Glimma HK. Coronasmitta letade sig sedan in i truppen och verksamheten har varit satt på paus. 

I kväll återstartade VSGF med hemmamatch mot Helsingborg HC Ungdom efter ett långt coronauppehåll. 

Virserum fick en lysande start på matchen och ledde med 2–0 drygt fem minuter in i mittperioden. Thomas Mansbridge gjorde 1–0 efter 12.13 och Shaun Lymer sköt 2–0 i powerplay efter 25.35. 

– Första perioden är riktigt jävla bra från vår sida. Det var de bästa 20 minuterna den här säsongen. Vi spelade enkelt, var djävulskt rejäla, stängde ner dem i mittzonen och vände snabbt på spelet, säger tränaren Wictor Holmberg.

"Vi orkar inte"

Efter den lysande matchinledningen kom Helsingborg tillbaka målmässigt och vände 2–0 till 2–3 innan andra periodens slut. Helsingborg gjorde 2–4 och 2–5 i upptakten av tredje perioden. Thomas Mansbridge reducerade till 3–5 efter 54.10 men Helsingborg avslutade målskyttet och skrev siffrorna till 3–6.

– Förklaringen är att vi inte orkar. Vi fick två utvisningar i andra perioden och blev trötta. Vi har bara tränat fyra gånger på tre veckor så det är inte konstigt att vi blir trötta. Många spelare har tränat två gånger. Vi orkar inte som lag, det är det vi faller på. Vi möter också ett riktigt bra lag, säger Holmberg. 

Tycker du att de är bättre än Glimma som ni mötte i premiären?

– Ja, med hästlängder. De är otroligt skickliga och samspelta och har hög fart på grejerna. 

Pantern-matchen flyttad till söndag

Måndagens bortamatch mot den stjärnspäckade storfavoriten IK Pantern, som föll med 2–3 mot Glimma i afton, är flyttad till klockan 14.00 på söndag. 

– Det är bra att det gick att lösa, då är vi hemma ganska hyfsat.  

Virserum har inlett Alltrean med två raka förluster.

– Vi måste komma i form, det är bara det. Kan vi hålla i ett bra spel i 60 minuter så är vi riktigt bra.

Bäst i VSGF var målvakten Robert Davidsson och ytterforwarden Elias Grönberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt