Annons:

HÄR ÄR VIMMERBYS MOTSTÅNDARE I SISTA RUNDAN INNAN KVALSERIEN

Vimmerby Hockey blev sist kvar vid dagens val och får möta Väsby i bäst av tre matcher. Vinnaren tar sig till kvalserien och får fortsätta jakt en allsvensk plats. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR VIMMERBYS MOTSTÅNDARE I SISTA RUNDAN INNAN KVALSERIEN

Vimmerby Hockey är klart för den sista playoff-rundan innan kvalserien och slog ut Karlskrona HK. Ex-allsvenska Väsby blir Vimmerby Hockeys sista hinder i jakten på en plats i kvalserien. 

Annons:

Efter 2–1 i matcher mot Karlskrona HK i kvartsfinalen står det nu klart vilket lag som blir Vimmerbys motstånd i den sista kvalrundan innan den allsvenska kvalserien. 

De sex högst rankade lagen valde motståndare bland de sex valbara lagen och Vimmerby var precis som tidigare ett av de valbara lagen. 

VH får möta Väsby

Hudiksvall, som vann norra allettan, valde Surahammar och Nybro Vikings, som vann allettan i söder, plockade Borlänge. Östersund tog Kalix och valde bort en resa söderut i landet. 

Det var därefter Kalmars tur och de hade tre lag i söder – Vimmerby, Dalen och Halmstad – att välja mellan. Kalmar tog det lägst rankade laget Halmstad.

– Vi sa det rätt tidigt till varandra och jag pratade med Daniel (Stolt, sportchef) Vi kommer köra efter det klassiska formatet att vi tar det lägst rankade laget. Vi är inte så mycket för att välja mellan lag och jämföra och börja analysera styrkor och svagheter och hypoteser. Vi känner oss trygga i vår egen prestation, säger Kalmartränaren Viktor Tuurala. 

Boden fick välja mellan Dalen och Vimmerby och tog Dalen. Vimmerby blev därmed sist kvar och Väsby fick snällt inse att det blir en fight mot Vimmerby.

– Vimmerby var kanske inte laget som man hade valt först av de här lagen. De är duktiga. Vi har gjort två bra matcher där vi har lyckats ta dem. Spelmässigt är det nog det laget som jag har överraskats mest positivt av samtliga lag vi har mött i söder. Det blir en tuff nöt men chanserna finns, säger Tom Tärnström, sportchef i Väsby, under direktsändningen från valet. 

Hemmamatch på tisdag

Kvalfinalerna avgörs i bäst av tre matcher och speldatumen är tisdag, fredag och eventuellt lördag. Vimmerby inleder hemma på tisdag, och har sedan bortamatch på fredag och även på lördag om det blir en tredje och avgörande match.

Om Vimmerby lyckas vinna två matcher mot Väsby har laget avancerat till kvalserien med ytterligare fem lag där vinnaren tar steget upp i Hockeyallsvenskan. Alla lag möter varandra hemma och borta i en serie om tio omgångar. 

Fakta

Så spelas sista kvalrundan innan kvalserien:

Hudiksvall–Surahammar

Nybro–Borlänge

Östersund–Kalix

Kalmar–Halmstad

Boden–Dalen

Väsby–Vimmerby

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt