Annons:

IKO tog förlängningsseger – besegrade Skellefteå

IK Oskarshamn tog en förlängningsseger mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn tog en förlängningsseger på lördagen. Skellefteå besegrades med 5-4.

Annons:

Det blev en stark seger för IK Oskarshamn på lördagen hemma mot Skellefteå AIK. Skellefteå tog ledningen med 1-0, men kvitteringen dröjde inte länge. Jiri Smejkal satte 1-1 i powerplay.

Innan perioden var över hade Skellefteå återtagit ledningen, men i den andra akten svarade IKO för en stark vändning.

Skyttekungen Patrik Karlkvist satte både 2-2 och 3-2 för IKO. Robin Norell satte 4-2 tidigt i tredje och Oskarshamn såg ut att gå mot en viktig trepoängare.

Gästande Skellefteå skulle dock komma tillbaka. Jonathan Pudas satte 4-3 och Filip Sandberg kvitterade med knappt åtta minuter kvar.

I förlängningen drog Oskarshamn det längsta strået. Ahti Oksanen satte 5-4 och fixade de två poängen för hemmalaget.