Annons:

Karlkvist slog assistrekord när IKO vände och vann galen match

Patrik Karlkvist svarade för sex (!) assist när IKO vände och vann galen match hemma mot Rögle BK. Foto: Bildbyrån

Karlkvist slog assistrekord när IKO vände och vann galen match

Patrik Karlkvist slog assistrekord i SHL med sex målgivande passningar när IK Oskarshamn slog Rögle med 6–5 efter förlängning. 

Annons:

IK Oskarshamn hamnade i tvåmålsunderläge vid fyra tillfällen (0–2, 1–3, 2–4 och 3–5) i kvällens hemmamatch mot Rögle – och reste sig gång på gång. Mycket tack vare Patrik Karlkvist som befann sig i händelsernas centrum och bjöd på en imponerande uppvisning med sex assistpoäng när IKO vände och vann med 6–5 efter förlängning, vilket var lagets sjätte seger av sex möjliga efter ordinarie tid. Ahti Oksanen, Hynek Zohorna och Antti Suomela gjorde två mål vardera.

Patrik Karlkvists smått galna bedrift med assist till samtliga sex mål är tangerat rekord i SHL. Det är bara Mats Näslund och Håkan Södergren som har lyckats göra sex assist i en och samma match tidigare. IKO-stjärnan har nu gjort tio poäng på sina fem senaste matcher i ligan. 

”Det är sjukt, det har aldrig hänt förut. Det är så jäkla bra moral. Jag var lite less efter första, sen steppar vi upp ordentligt. Jag är så stolt över grabbarna där inne. Vad det än står, vi backar inte. Sjukt glad är jag”, sa Oskarshamns Patrik Karlkvist om sina sex assistpoäng och lagets upphämtning till CMore efter matchen. 

På lördag väntar kvällens motståndare Rögle på bortais för IKO:s del. IKO ligger näst sist i SHL-tabellen med sina 15 poäng. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt