VIMMERBYS SVIT BRUTEN – FÖLL MOT JUMBON

Deppigt. Vimmerby föll mot jumbon Köping på bortais. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockeys segersvit är bruten. Jumbon Köping chockade Vimmerby och vann med 2-1.

Det var toppen mot botten som drabbades samman i Linda Hammars Köping på onsdagskvällen. Köping HC, som endast spelat in en poäng under vårserien, väntade Vimmerby Hockey med sex segrar på sju matcher.

Att det var ettan mot tian kunde man inte riktigt tro när man såg den första perioden.

Köping höll jämna steg med Vimmerby under de första 20 minuterna och båda lagen vaskade fram ett antal chanser att ta ledningen i matchen. Köping hade ett skott i stolpen i slutet av perioden och det var kanske periodens bästa målchans.

Den enda utvisningen i perioden drabbade William Dageryd, men Köping hade väldigt svårt att få till något farligt under sitt numerära överläge.

Skotten i den mållösa öppningsperioden blev 9-9.

VH tappade ledningen

Även den andra perioden blev spelmässigt jämn. Vimmerby fick chansen i numerärt överläge för första gången efter drygt fyra minuter. Köping såg ut att kunna stoppa Vimmerby från att ta ledningen, men med åtta sekunder kvar av powerplayspelet sköt Balinth Horvath 1-0 för gästerna.

VH fick inte vara i ledning särskilt länge. Hemmalagets Linus Gustavsson utjämnade till 1-1 efter slarv i egen zon från Vimmerby.

1-1 stod sig resten av perioden, även om båda lagen skapade flera fina lägen att hitta ett ledningsmål.

Skotten i period två blev 6-7.

Segersviten bruten

Vimmerby började betydligt bättre i den tredje perioden och började trycka ned Köping. Efter fem minuter bröt sig Oscar Gustafsson igenom och blev upphakad. Vimmerby tilldömdes ett straffslag, men Adam Bäckstrands straff räddades av Jonas Eneroth.

VH fortsatte pressa och fick bara 18 sekunder senare med sig en utvisning. Det numerära överläget resulterade i ett stort tryck från gästerna, men jättemycket farligt skapades inte.

Vimmerby behöll trycket och såg ut att närma sig ett 2-1-mål. Då kom den stora smällen. Vimmerby åkte på en utvisning för sex man och då passade Köping på att göra 2-1 genom Andreas Thelander.

Matchbilden var sig lik efter målet och Vimmerby tryckte ned Köping. Med knappt fem minuter kvar fick VH ett nytt powerplay och radade upp chanser, bland annat hade Hugo Ollila två skott i stolpen.

Med knappt två minuter kvar tog Hampus Sylvegård timeout och lyfte Scott Hector. Vimmerby spelade sex mot fem och skapade åter tryck på hemmalaget. Dråpslaget kom när Jakob Karlsson åkte på en målvaktsinterference.

Trots Köpings numerära överläge skapade VH tryck på slutet och var ytterst nära att göra 2-2. Köping höll undan och bröt Vimmerbys segersvit.