Annons:

VIMMERBY MISSAR KVALSERIEN – NYBRO VANN RYSAREN

Nybro Vikings vann den dramatiska matchserien mot Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Det blir ingen kvalserie för Vimmerby Hockey. Nybro Vikings vann en tajt och dramatisk femte och avgörande match i Liljas Arena med 4-3.

Annons:

Det har varit idel målsnåla matcher mellan Nybro Vikings och Vimmerby Hockey hittills i den här matchserien. Därför kändes första målet oerhört betydelsefullt i den här femte helt avgörande matchen.

Det skulle också visa sig bli Vimmerby som fick en smakstart. Redan efter tre minuter och 39 sekunder gjorde Eddie Levin 1-0 för gästerna. Jakob Karlsson hade först fått iväg ett tamt skott som Pontus Eltonius räddade. Returen gick rakt ut till Levin, som tryckte in ledningsmålet.

Båda lagen hade sedan från och till bra perioder i öppningsakten. Vimmerbys fjärdefemma fick ett långt byte i anfallszon när en hemmaspelare blev av med klubban.

Nybro avslutade sedan period ett väldigt starkt och fick bra tryck i anfallszon. Robin Christoffersson klarade dock allt som kom emot honom.

Skotten blev 9-7.

Målrik period

Nybro etablerade tryck i VH-zonen i upptakten av andra perioden och vände till 2–1 inom loppet av en minut och en sekund. Vasse avslutaren Janne Väyrynen serverades en puck i slottet som han smällde dit med ett direktskott efter 27.30. Sedan var det Adam Perssons tur att styrde in 2–1 i en position framför Robin Christoffersson. Däremellan hann också Eddie Levin med ett friläge, men han lyckades inte lura bort Pontus Eltonius.

Vimmerby tog sig tillbaka och satte 2–2 efter 30.51. Olle Söderlund kom fri med målvakten och sprätte upp pucken i målvaktens första kryss.

Men målskyttet var inte slut för den här perioden. Adam Persson fick en fin passning av ryske Nikolai Skladnichenko och satte 3-2 bakom Christoffersson.

Chanser för fler mål saknades inte för något av de två lagen. Med drygt fyra minuter kvar av perioden drabbades Vimmerby av matchens första utvisning. Jakob Karlsson satte in en ordentlig vänstervinge i ansiktet på en hemmaspelare efter rabalder framför mål. Nybro etablerade tryck, men lyckades inte utöka sin ledning.

Skotten blev 15-12.

Nybro avgjorde

Vimmerby fick en drömstart på den tredje perioden när Eddie Levin skickade in 3-3 med bara drygt två minuter spelat. Matchen stod sedan verkligen och vägde. Båda lagen skapade ett flertal fina lägen att ta ledningen, men det skulle till slut bli Nybro som gjorde det.

Efter en tilltrasslad situation framför Vimmerbys mål, med knappt sju minuter kvar att spela, satte Hannes Johansson 4-3. Vimmerby protesterade och ville få målet bortdömt men det hjälpte föga.

Vimmerby jagade sedan en kvittering, men hittade aldrig ett 4-4-mål. Därmed spelar Nybro Vikings i kvalserien och inte Vimmerby Hockey.

Mer om matchen senare.

Fakta

Nybro-Vimmerby 4–3 (0–1, 3–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (3.39) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson)

Andra perioden: 1–1 (27.30) Janne Väyrynen (Jonas Nyman, Adam Persson), 2–1 (28.31) Adam Persson (Nikolai Skladnichenko, Erik Lindström), 2–2 (30.51) Olle Söderlund (Jakob Karlsson, Oskar Lindgren), 3–2 (33.04) Adam Persson (Nikolai Skladnichenko, Erik Lindström)

Tredje perioden: 3–3 (42.27) Eddie Levin

Skott: 32–25 (9–7, 15–12, 8–6)

Utvisningar, NV: 2x2 min, VH: 3x2 min, 1x20 min