Annons:

DAHL: ”HÄR FÖR ATT TA EN TRÖJA I VIMMERBY HOCKEY”

Simon Dahl var med på Vimmerby Hockeys tester i dag och hoppas få en plats i VH kommande säsong. Foto: Linus Johansson

DAHL: ”HÄR FÖR ATT TA EN TRÖJA I VIMMERBY HOCKEY”

Vimmerby Hockeys nästa förstärkning skulle kunna bli en nygammal spelare. På dagens tester fanns forwarden Simon Dahl på plats och det är ingen tvekan om vad han vill.
– Jag är här för att jag vill ta en tröja i Vimmerby Hockey i vinter. Jag ska göra allt för att visa att jag är värd chansen, säger Simon Dahl.

Annons:

Efter ett antal säsonger i Vimmerby Hockey blev det ingen fortsättning för forwarden och de två senaste säsongerna har han spelat med Virserums SGF i division tre.

Nu är forwarden på väg tillbaka till Vimmerby för spel i Hockeyettan.

– Jag har spelat innebandy med Vimmerby Hockey under försäsongen och har snackat lite med ”Jagge” (Jakob Karlsson) och han har varit på mig lite. Sen har ”Orre” (Oskar Carlsson) pushat på lite också. I veckan ringde jag Stolt (Daniel, VH-sportchef) och på den vägen är det, säger Simon Dahl.

”Får se var det landar”

När en stor del av VH-truppen i dag samlades för tester fanns Simon Dahl med.

– Stolt tyckte att jag skulle komma hit och köra och visa vad jag kan och för att se vad jag behöver träna på.

Vad händer nu?

– Det vi har sagt är att jag skulle vara med här i dag och sen ska vi diskutera vidare och så får vi se var vi landar, säger Simon Dahl.

”Över förväntan”

Simon Dahl hade inga större förväntningar på sig själv inför testerna.

– Jag gick in med tanken att jag skulle vara sämst på allt i dag. Men jag måste säga att det har gått över förväntan. Sen vet jag ju att jag har mycket att jobba på.

Vad behöver du förbättra?

– Konditionsbiten framförallt. Sista åren jag spelade i Vimmerby vägde jag på tok för mycket, men sedan sista matchen med Virserum i vintras har jag gått ned åtta kilo och det gör ganska mycket för min del. Det är en bra vikt att jobba vidare på. Det gör ju också att jag blir explosivare. Sen behöver jag jobba med uthållighet och rörlighet.

”Varit för slarvig”

Att Simon Dahl vill göra en ny satsning i division ett råder det ingen tvekan om.

– Jag har bestämt mig för det här. Det är det här jag vill och nu är det upp till mig att visa att jag vill vara med.

Vad är det som gör att du är sugen på att spela på en högre nivå igen?

– Jag har kommit till insikt över hur mycket jag har slarvat bort genom att vara lat. När jag kollar på VM och så är det många spelare där som jag både har spelat tillsammans med och spelat mot. Jag har helt enkelt varit för slarvig och inte gett mig en ärlig chans i Vimmerby. I min bästa form känns det som att jag kan vara med och bidra i det här laget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt