Annons:

Virserums sjuka kväll – gjorde tolv mål i en period

Virserums SGF stod för en mäktig uppvisning och vann med 22-2 i kväll. Foto: Linus Johansson

Virserums sjuka kväll – gjorde tolv mål i en period

Virserums SGF körde, som väntat, över dunderjumbon Diö GoIF på hemmaplan i kväll. VSGF gjorde tolv mål i den andra perioden och vann till slut med 22-2.
– Vi tar med oss att vi var ödmjuka även vid en stor ledning, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserum gjorde som väntat processen kort med stackars Diö i kvällens hemmamatch. Laget tog ledningen redan efter en minut och 27 sekunder och innan tio minuter hade spelats ledde VSGF med 6-0. Hemmalaget slarvade sedan lite i slutet av den första perioden och efter 20 minuters spel var ställningen 7-2.

I den andra perioden rivstartade Virserum och gjorde fem mål på tre minuter och 34 sekunder. Hemmalaget fortsatte sedan att ösa på och ledde med 19-2 efter två akter.

– Vi gav bort två mål i den första perioden. I pausen pratade vi om att vi måste vara ödmjuka och det tog killarna åt sig av. 12-0 i en period är nästan overkliga siffror, säger Fredrik Pettersson.

Berömde Diö

Målskyttet stannade sedan av i den tredje perioden och VSGF:s seger skrevs till slut till 22-2.

– Det är klart att vår insats är svår att mäta i och med att vi var så pass mycket bättre. Men vi hade ett jäkligt bra anfallsspel och släppte pucken genom mittzon. Det var kul att se och det ska grabbarna ha kredd för.

Fredrik Pettersson passade också på att berömma Diö.

– Det är bara att ge Diö en eloge, de kämpade på. De har mycket skador och sjukdomar och jag hoppas att de kommer på fötter igen. De ska ha en jäkla eloge för att de inte spårade ur en enda gång utan att de istället försökte spela hockey hela tiden, säger VSGF-tränaren.

Värt att notera är att Simon Dahl gjorde mäktiga 13 (!) poäng, fördelat på sju mål och sex assists. Näst bästa poängplockare var Jim Nordh med ett mål och nio målgivande passningar.

Fakta

Virserums poänggörare i kväll:

Simon Dahl 7+6

Andreas Lundgren 4+4

Jesper Jansson 3+1

Christoffer Velander 2+4

John Höggren 2+4

Jim Nordh 1+9

Karl Torstensson 1+2

Kevin Pettersson 1+2

Simon Svensson Qvistberg  1+0

Alexander Andersson 0+2

Markus Jardebrink 0+1

Anton Proos 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt